Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım Kimdir?

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikasının 5-6 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen 5. Olağan Genel Kurulu sonucu oluşan Merkez Yönetim Kurulunca yapılan görev dağılımında Genel Başkan Seçilen Orhan Yıldırım’ın özgeçmişi şu şekilde;

SENDİKA - 2017-08-13 16:28:42

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikasının 5-6 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen 5. Olağan Genel Kurulu sonucu oluşan Merkez Yönetim Kurulunca yapılan görev dağılımında Genel Başkan Seçilen Orhan Yıldırım’ın özgeçmişi şu şekilde;

 

1967 Osmaniye /Kadirli doğumlu olan Orhan Yıldırım, ilkokulu Adana/Pozantı ve Mersin /Anamur'da ,ortaokul ve lise öğrenimini Mersin Dumlupınar lisesinde  tamamladı.1984 -1985 yıllarında okuduğu Ankara Üniversitesi Elektrik -Elektronik bölümünü siyasi olaylar sebebiyle bırakmak zorunda kaldı.

 

1987 de girdiği Karadeniz Teknik Üniversitesi Coğrafya öğretmenliğini bölümünü siyasi olaylar sebebiyle bir yıl uzaklaştırma aldığı için 1992 de mezun oldu.

 

Orhan Yıldırım,1993 te öğretmen olarak atandı.1994-1995 yıllarında askerlik görevini uzun dönem olarak (17 ay) Eğirdir Dağ komando eğitimi sonrasında, Sarıkamış Dağ komando taburuna bağlı olarak Doğu Anadolu bölgesinin farklı illerinde tamamladı.

 

2005 yılında Eğitim-sen Mersin şube başkanı iken ,mücadele çizgisinde oluşan farklılıklar nedeniyle istifa ederek Eğitim iş'in kuruluşunda yer aldı.

 

2005-2008 yıllarında eğitim iş Genel Sekreteri olarak görev yaptı.(seçilince sendika nedeniyle  Ankara ya tayin istedi.)Orhan Yıldırım bu sürede Birleşik Kamu iş konfederasyonunun kurulması  görevini başarıyla tamamladı.

 

Orhan Yıldırım 2012 yılında Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel sekreterliği görevine devam ederken ,2005 yılında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde yaptığı basın açıklaması nedeniyle 18  ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanınca tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

Eğitim iş sendikasının Yoğun hukuk mücadelesi sonrasında ,Adalet Bakanlığı Tutuklama gerekçesinin Hukuksuz olduğunu kabul etti.Bakanlığın bu düzenlemeyi değiştirmek zorunda kalmasıyla 4 ay hapis yattıktan sonra Tüm hakları iade edilmek şartıyla beraat kararı verildi.

 

Orhan Yıldırım,2016 -2017 yıllarında Eğitim -iş Genel Mali Sekreterlik görevini yürütmüştür .

2017 yılında yapılan Eğitim iş 'in 5.olağan Genel Kurulunda Orhan Yıldırım en yüksek oyu alarak merkez yönetim kuruluna seçilmiştir.

 

Merkez Yönetim Kurulunun ilk toplantısında oybirliği ile Orhan Yıldırım 5. Dönem Eğitim iş Genel Başkanı  seçilmiştir.

 

Günün Diğer Haberleri