-SİLİFKE’DE EDEBİYAT FESTİVALİ

-Bu yıl ilki gerçekleştirilen Edebiyat Festivali, Silifke Belediyesi’nin katkılarıyla başladı. 1-7 Ağustos tarihleri arasında yapılan festivalde stantlar açılarak, kitap tanıtımları yapılıyor. Aralarında yazar, milletvekili, gazeteci ve sanatçı olmak üzere 14 katılımcının yer aldığı etkinlik kültür ve sanatseverlerle buluşuyor. Festival Atatürk Anıt Meydanı’ndaki Göksu Parkı’nda gerçekleşiyor.

KÜLTÜR&SANAT - 2017-08-03 15:35:38

MERSİN (ANKA) - Bu yıl ilki gerçekleştirilen Edebiyat Festivali, Silifke Belediyesi’nin katkılarıyla başladı. 1-7 Ağustos tarihleri arasında yapılan festivalde stantlar açılarak, kitap tanıtımları yapılıyor. Aralarında yazar, milletvekili, gazeteci ve sanatçı olmak üzere 14 katılımcının yer aldığı etkinlik kültür ve sanatseverlerle buluşuyor.

Silifke Belediyesi tarafından Göksu Parkı’nda düzenlenen etkinlik çerçevesinde konserler, kitap sergileri, imza günleri, konferanslar ve okuma etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

 -“KENTİMİZİ SANATIN VE KÜLTÜRÜN KENTİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”-

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut festivalle ilgili olarak, “Kentimizde ilk defa gerçekleştirdiğimiz Edebiyat Festivalimiz stantların açılmasıyla birlikte başladı. Vatandaşlarımız kitap stantlarına ve kitap tanıtım etkinliklerine yoğun bir ilgi ve beğeni gösteriyorlar. 1 ile 7 Ağustos tarihleri arasında düzenlemekte olduğumuz festivalimize birbirinden değerli milletvekilleri, yazarlar, gazeteciler, sanata ve sanatçıya önem veren seçkin konuklarımız geliyorlar. Bu misafirlerimiz siz değerli vatandaşlarımızla söyleşilerde, kitap okuma ve imza günlerinde bir araya gelerek, verimli bir zaman geçiriyorlar. Edebiyat Festivalimizde yer alan tüm katılımcılarımıza, gönüllülerimize ve destekçilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Dün olduğu gibi bugünde sanata ve kültüre önem vermeye, kentimizi sanatın ve kültürün kenti yapmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı açılışını gerçekleştirdiğimiz etkinliklere bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
-FESTİVAL PROGRAMI-

Bugün saat 18.00’de Remzi Karabulut (Oyunlar ve Oyuncaklarımız) söyleşisi yaparken, Hüseyin Güney (Çocuklar ve Kitaplar) söyleşisi yapacak ve hemen ardından kitap okuma etkinliği düzenlenecek.

4 Ağustos Cuma günü Saat 18.00’de yazarlar kitaplarını imzalayacak. Saat 20.00’da Mersin Milletvekili Fikri Sağlar söyleşi yapacak. Saat 20.30’da Özgür Mumcu ise (Ohal’de Gazetecilik) söyleşisi gerçekleştirirken, saat 21.00’da Küçük İskender şiir dinletisi yapacak. Saat 21.30’da Hüsnü Arıkan’ın sesiyle bir konser düzenlenecek.

5 Ağustos Cumartesi Günü Saat 18.00’de kitap imza günü, saat 20.00’de ise Nedim İnce (An’ların toplamı fazladır hayat’tan) söyleşisi yapılacak. Saat 20.30’da Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı (Adalet Yürüyüşünün Türkiye ve dünyaya yansımaları) söyleşisi yaparken, saat 21.00’de Seray Şahiner (Hayatın yazıya yansıması) söyleşisi yapacak. Saat 21.30’da ise Emrah Serbes söyleşisi yer alacak.

6 Ağustos Pazar günü ise Saat 20.00 İstanbul Milletvekili Eren Erdem söyleşisi düenlenirken, saat 20.30’da İhsan Eliaçık söyleşi yapacak. Saat 21.00’de Cezmi Ersöz söyleşisi ardından, saat 21.30’da Tolga Sağ konseriyle bir festival akşamı yaşanacak.(ANKA)

(HM/HND)

Günün Diğer Haberleri