MEB, Güncellenen Kurs Programlarını Yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı MEB halk oyunları kurs programları yaş sınırını değiştirdi. 5 yani kurs programı da güncellendi. Detaylar için tıklayınız.

EĞİTİM - 2017-06-26 11:05:38

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünde tarafından Halk Oyunları Kurs Programları güncellenmiş ve uygulamaya konulmuştur. Ancak çocuk gelişim uzmanları ve halk oyunu eğitmenleriyle programlar yeniden incelendiğinde programlardaki yaş sınırıyla ilgili farklı görüşlere ulaşılmıştır.

Yapılan bu değerlendirme sonucu elde edilen bulgulara göre, 10-13 yaş arası çocukların gelişimsel özelliklerine bakıldığında bu dönem büyüme hızının yüksek olduğu görülmektedir.

Uzmanlar tarafından bu yaş grubunda bireylerin organları ve sistemleri arasında uyum sağlandığı, hareketleri doğru ve çabuk kavradığı, sportif etkinlikler için verimli oldukları, öğrenme hızı, motor gelişim özellikleri ve dikkat süresi olarak halk oyunlarına yönelik bilgi ve beceri edinme açısından başarılı oldukları vurgulanmıştır.

Bu açılardan bakıldığında; yayında olan tüm halk oyunları kurs programlarının giriş koşullarındaki yaş şartının “8 yaşını tamamlamış olmak” şeklinde değiştirilmesinin uygun olacağı kanaati ortaya çıkmıştır. Halk Oyunları Kurs programlarında yer alan 14 yaş sınırının kaldırılarak tüm programlarda kursa başlangıç yaşının 9 olarak belirlenmesi, ayrıca çalışmaları tamamlanan aşağıda yer alan beş kurs programının ise güncellenerek Genel Müdürlüğe bağlı olarak faaliyet yürüten yaygın eğitim kurumlarında uygulanmasına karar verildi. Makam onayı için TIKLAYINIZ. Güncellenen kurslar için TIKLAYINIZ. Güncellenen programlarla ilgili tüm detaylar için TIKLAYINIZ.

 

Günün Diğer Haberleri