-3 YENİ ÜNİVERSİTE KURULACAK

-Meclis Genel Kurulu’nda, sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesine ilişkin tasarıya eklenen üç madde ile üç yeni üniversitenin kurulması kabul edildi.

EĞİTİM - 2017-06-15 23:28:17

ANKARA (ANKA) - Meclis Genel Kurulu’nda, sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesine ilişkin tasarıya eklenen üç madde ile üç yeni üniversitenin kurulması kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu’nda, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmeleri devam ediyor.

Genel Kurul’da dün gece yarısı tasarıya üç yeni madde ihdasına ilişkin üç önerge kabul edildi.

-KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ-

Kabul edilen maddelere göre; Nevşehir'de İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından Yükseköğretim Kanununun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere, kamu tüzel kişiliğine sahip Kapadokya Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulacak.

-OSTİM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ-

Ankara'da Ostim-Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi Araştırma, Geliştirme, Eğitim, Kalkınma ve Dayanışma Vakfı tarafından Yükseköğretim Kanununun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere, kamu tüzel kişiliğine sahip Ostim Teknik Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulacak.

-ANKARA GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ-

Ankara'da Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak. (ANKA)

(MG/HND)

Günün Diğer Haberleri