SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN EŞ TAYİNLERİ AĞUSTOSTA

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil komisyondaki görüşmeler ile ilgili açıklamada bulundu

EĞİTİM - 2017-06-12 23:07:21

İki yeni üniversitenin kuruluş kanunu için toplanan TBMM Eğitim Komisyonu’nda Bakan İsmet Yılmaz sözleşmeli öğretmenlerin merakla beklediği eş tayinlerine ilişkin bir açıklamada bulundu. CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil’in konuyu gündeme getirmesiyle bir açıklama yapan Bakan Yılmaz, sözleşmeli öğretmen atamalarının ağustos ayında yapılacağını söyledi.

 

Komisyon toplantısının ardından TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Bakan İsmet Yılmaz’ın, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in ve Müsteşar Yusuf Tekin’in bulunduğu komisyon toplantısında Bakan sözleşmeli öğretmenlerin eş tayinlerinin bu dönem yapılacağını söyledi” diyen CHP’li İrgil, komisyon toplantısında dile getirilen ve Bakan’ın ilgili açıklamalarını şu başlıklar altında topladı:

 

EŞ TAYİNLERİ: Milli Eğitim Bakanı sözleşmeli öğretmen atamalarının ağustos ayında yapılacağını ifade etti. KHK ile çıkan sözleşmeli öğretmen uygulaması kapsamında kalkınma bölgesine atanan sözleşmeli öğretmenler birbirlerinin yanına eş tayini talebinde bulunabilecek. Yani sadece eşlerin ikisinin de sözleşmeli olarak atanmış olması gerekiyor. Eşi özel sektörde veya başka işlerde çalışan sözleşmeli öğretmenler için anayasanın amil hükmü olan aile bütünlüğü kapsamında bir planlama şu an için ne yazık ki bulunmuyor.

 

ENGELLİ ÖĞRETMENLER: Şu anda başka engelli öğretmen atamasına ihtiyaç olmadığını, ihtiyaç olmamasına karşın bir atama yapılırsa bunun bir sosyal yardım politikasına dönüşeceğini söyledi. İhtiyaç olursa da bu ihtiyacın engelli öğretmenlerden karşılanacağını ifade etti.

 

REHBER ÖĞRETMENLER: Rehber öğretmen yönetmeliğindeki değişikliği dile getirdiğimizde, Bakan bununla ilgili STK’larla tekrar görüşülebileceğini söyledi.

 

ÖĞRENCİ AFFI: Komisyonda dile getirdiğimiz bir başka konu öğrenci affıydı. Bakanlığın öğrenci affına pek de sıcak bakmadığını ve taraftar olmadığını gördük. Türkiye’de son bir yıldır insanlar birçok sorunla karşı karşıya kaldı, ülke çok stabil olmayan günler geçirdi ve çalkantılar oldu. Bu da tabii ailelere yansıdı; yoksulluk nedeniyle, yoksunluk nedeniyle, ailevi nedenlerle, hastalık nedenlerle okulu bırakanlar oldu. Bu insanların eğitim hakkının tekrar verilmesi için komisyona ve bakana ricada bulunduk. Bakanın yanıtı ‘bakalım’ oldu, yani şu an için bakanlığın gündeminde öğrenci affı yok.

 

İŞSİZ AKADEMİSYENLER: Kapatılan vakıf üniversitelerinin işsiz kalmış akademisyenlerin ve çalışanların durumunu da dile getirdik, KHK’lar ileri sürülerek birçok üniversitede refüze edildiğini ve iş bulamadıklarını ifade ettik. Bakan, bu akademisyenler ve çalışanların istedikleri üniversitede çalışabileceklerini, bu konuda rektör ve yöneticilere gerekli talimatları verdiklerini söyledi. Bu kapsamda yeni açılan üniversitelere bu akademisyen ve çalışanların alınması noktasında özellikle de İzmir Demokrasi ve Bakırçay üniversitelerine öncelikli olarak alınmaları konusunda AK Parti’nin verdiği sözü hatırlattık, ‘sözünüzü tutun’ dedik.

 

İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLER: İhraç edilen akademisyenlerle ilgili olarak da Bakan kurulan OHAL Komisyonu’nu adres gösterdi. Bu komisyonun yavaş işleyeceğini, iş yükünün fazla olduğunu ve bu akademisyenlerin yaşamsal sorunlarının hemen çözülemeyeceğini ifade ederek Türkiye’nin bilimsel birikiminin kolayca heba edilmemesi gerektiğini bir kez daha vurguladık.

Günün Diğer Haberleri