EĞİTİM İŞ DENİZLİ ŞUBESİNDEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE NAZIM HİKMET’Lİ ELEŞTİRİ

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı basın açıklamasında,yeni seçilen yönetim kuruluna randevu vermeyen İl Milli Eğitim Müdürü'ne ölüm yıl dönümünde Nazım Hikmet'li eleştiri geldi.

SENDİKA - 2017-06-04 14:39:32

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı basın açıklamasında,yeni seçilen yönetim kuruluna randevu vermeyen İl Milli Eğitim Müdürü'ne ölüm yıl dönümünde Nazım Hikmet'li eleştiri geldi.

Namık Kemal Aydoğan'ın Selam Olsun Nazım Dostlarına diyerek başladığı açıklaması şu şekilde;

Türkçeyi dünyaya tanıtan, şiirleri dilden dile çevrilen, kitapları dünyanın dört bir tarafında okunan, dizeleri türkülerde ses olan ozanımız Nazım Hikmet, seni saygıyla anıyoruz.

1963 yılında Moskova’da son dizelerini yazmadan, son şiirini okumadan önce Karadenizden memleketine bakışını, memleket sevdasını haykırışını biliyoruz, duyuyoruz Nazım Usta.

Yıllardır Nazım Usta’nın mezarını Türkiye’ye taşımaktan, ona iadeyi itibardan söz edenlere, ama bu konuda bir adım bile atmayanlara sesleniyorum. Onun kitaplarını 100 Temel Eser içine alıp okunmasını isteyip, ama bir şiiri tiyatro oyununda sahnelenirken sansürlemeye kalkanlara sesleniyorum. Kadını ikinci sınıf, cinsel bir meta gibi görüp okumasına bile karşı durup, konu Nazım’ın şiirindeki kadın figürü olunca, ahlaktan ve edepten bahsedenlere sesleniyorum.

Nazım Hikmet, şiirleriyle, türküleriyle, kitaplarıyla bu toplumun bir parçası olmuş, Türk halkının dağarcığına işlenmiştir. İl Milli Eğitim Müdürümüzden randevu istedik. Yeni yönetim kurulu olarak tanışmak, eğitim sorunlarına ilişkin dosyamızı kendilerine sunmak istedik. Henüz randevu talebimize bir yanıt alamadık. Dosyamızda eğitimin sorunlarına ilişkin saptamalarımız ve çözüm önerilerimizin yanında taleplerimiz de var. Eserleri tüm dillere çevrilmiş, dünyaca tanınan şairimiz Nazım Hikmet’in adının yaşatılmasını talep ediyoruz. Denizli yerelinde açılacak yeni eğitim kurumlarından birine Nazım Ustanın adının verilmesi çok yerinde bir karar olacaktır. Örneğin,  Nazım Hikmet Anadolu Lisesi ne de güzel yakışır öyle değil mi? Bunu Denizli’de başlatalım ve bütün Türkiye’ye örnek olsun. Bu konuda yetkililerimizden somut bir adım bekliyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla…

Eğitimiş Denizli Şube Başkanı

 Namık Kemal AYDOĞAN

Günün Diğer Haberleri