'Okul öncesi eğitim aşamalı olarak zorunlu hale gelecek'

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Eğitimin kalitesini artırmak öncelikli görevimizdir, bunun için ikili eğitimi kaldıracağız, okul öncesi eğitimi aşamalı olarak zorunlu hale getireceğiz, bir de dil eğitimini de mutlaka ağırlıklı hale getirelim ki bizim okullar...

EĞİTİM - 2017-05-31 21:39:54

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitim ailesi olarak bize teslim edilen evlatlarımızı hayata hazır, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlerle donatıyoruz. Kaliteli bir eğitim ve fırsat eşitliğini sağlamak bizim daimi ve değişmez hedefimizdir." dedi. Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın, Çankaya Köşkü'nde 81 ilden gelen öğretmenler onuruna verdiği iftarda yaptığı konuşmada, rahmet, bereket ve mağfiret ayı ramazanın hayırlara vesile olmasını diledi.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ZORUNLU HALE GETİRECEĞİZ

"Biz, bize teslim edilen evlatlarımızı sadece bugüne değil gelecek asra yönelik yetiştirmek istiyoruz. Çok mesafe aldık ancak daha yapılması gerekenleri de biliyoruz. İnşallah öğretmen ailemizle, eğitim ailemizle birlikte yarınımızı çok daha iyi yapacağız. Sayın Başbakanım, siz geçen yıl bu göreve başlar başlamaz bize talimat verdiniz. Eğitimin kalitesini artırmak öncelikli görevimizdir, bunun için ikili eğitimi kaldıracağız, okul öncesi eğitimi aşamalı olarak zorunlu hale getireceğiz, bir de dil eğitimini de mutlaka ağırlıklı hale getirelim ki bizim okullarımızı bitirenlerin bir daha dil problemi olmasın. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz hedefler bunlar olacaktır. İnanıyoruz ki ülkemizin mazisinden çok daha parlak bir gelecek Türkiye'yi beklemektedir. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin."

 

Günün Diğer Haberleri