Eğitim-İş 5. Olağan Genel Kurulunu yaptı

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Aydın Şubesi tarafından gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurulu yoğun bir katılımla yapıldı.

SENDİKA - 2017-05-29 18:45:17

Eğitim-İş Aydın Şubesi'nin 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Toplantı Salonu'nda yapılan genel kurula, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün, Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, Eğitim-İş Genel Merkez Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk, Genel Merkez Eğitim Sekreteri Şaban Özdemir, Eğitim-İş Aydın Şubesi Başkanı Yener Bozkurt, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda üye katıldı. Eğitim İş eski Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay'ın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, mevcut Başkan Yener Bozkurt ile Alpaslan Şakacı'nın listeleri yarıştı. 309 delegesi bulunan sendikanın genel kurulunda  yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile bilanço ve gelir-gider cetvelleri ayrı ayrı okunarak ibra edildi.  Tahmini bütçe de belirlendikten sonra çarşaf listeyle oy verme işlemine geçildi.
“MÜCADELEMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”
15 Temmuz sürecinden sonra emekçilere acımasız bir fatura kesildiğinin altını çizen Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı yener Bozkurt, “Eğitim-İş eğitim emekçilerinin emeklerini, alın terlerinin karşılığını, mesleki onurlarını, yaşam haklarını koruma yükümlülüğünü üstlenmiştir. Yetkili sendika değil, etkili sendika olmuştur. Emekçilerin eli, kolu, gözü, kulağı, dili olmuştur. Eğitim-İş, emek mücadelesine lider, emekçiye umut, Türkiye’ye gelecek, insanlığa vicdan olmuştur. Bundan sonra da kararlı ve dik duruşumuzu sürdüreceğiz. Bağımsız sendika, tam bağımsız Türkiye şiarıyla mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz” dedi. 
“GÜÇLÜ KADROMUZ VAR”
Eğitim-İş Aydın Şube Başkanlığına adaylığını koyan Alpaslan Şakacı da, “Sendikamızın kurumsallaşmaya ve bilim insanlarının dokunuşuna ihtiyacı var. Bizler, bu ihtiyaca cevap verecek hem bilgi birikime hem de kadrolara sahibiz. Örgütsel anlamda da atılım yapmayı düşünüyoruz. Öncelikli olarak, Efeler İlçe Temsilciliğini ve Üniversite Temsilciliğini oluşturacağız. Böylelikle yükü hafifleyen Eğitim İş Aydın Şubesi, 17 ilçe ve üniversite temsilciliğine önderlik yapacak, özel projeler geliştirecek, aynı zamanda hem üyelerini hem de yöneticilerini eğitecek, niceliğini ve niteliğini geliştirecek. Bu konsepti uygulayacağımıza söz veriyoruz. Bu anlamda çok güçlü kadromuz var. Eğitim İş'in sağduyusuna güveniyoruz. Eğitim İş delegeleri meseleleri kavrayan, gören ve bu doğrultuda oyunu kullanacak yapıya sahiptir. Genel kurulun bizlere vereceği görevi layıkıyla yapacağımızı ilan ediyoruz. Şimdiden hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.
 

Günün Diğer Haberleri