EĞİTİM İŞ İZMİR 2 NOLU ŞUBEDE GENEL KURUL HEYECANI

Eğitim İş İzmir 2 nolu şube 2.olağan kongresi 28.05.2017 tarihinde Bornova belediyesi Altındağ Atatürk kültür merkezinde yapıldı.

SENDİKA - 2017-05-29 18:49:48

Eğitim İş izmir 2 nolu şube 2.olağan kongresi 28.05.2017 tarihinde Bornova belediyesi Altındağ Atatürk kültür merkezinde yapildi
Genel Kurula Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet BALIK, Genel Sekreter Şükrü BALUN, Tüm Yerel Sen izmir şubeleri yöneticileri katıldılar.
"BEN DEĞİL BİZ BİRLİKTEYİZ"
Genel  Kurulda 2 liste yaristi kendilerini #bendeğilbizbirlikteyiz adıyla tanıtan grup adına konuşan Ahmet CANGI;
 Merhaba yol arkadaşlarım ,merhaba yoldaşlarım  . Ben Ahmet CANGI 
       Ülkemiz zor bir sınavdan geçmektedir. Ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasiye, hukuk devletine yönelik saldırılar özlük kaygılarımızın önüne geçmiş, Eğitim-İş bu zorlu süreçte daima olması gereken yerde Atatürk ilke ve devrimlerinin; laik, demokratik, hukuk devleti anlayışının yanında durmuştur. En tepe yöneticilerinden tabandaki üyelere kadar tüm Eğitim-İş ailesinin geçmişteki ve bugünkü tavırları ortadadır. Bizler Eğitim-İş olarak zaten tarafız. Tüzüğümüzdeki esaslar doğrultusunda emekten, Atatürk ilke ve devrimlerinden, tam bağımsız Türkiye’den; demokratik, laik, hukuk devletinden taraf olan her kişi ve kurumla aynı tarafta, aynı platformdayız. Ancak sendikamız hiçbir kişi ve örgütün arka bahçesi, uydusu değildir, olamaz. Eğitim-İş’in kendi ortak aklı ve bağımsız tavrı vardır. Eğitim-İş’i yücelten bu bağımsızlık anlayışının zedelenmesine izin vermeyecek, işbirliği yaparken bağımsız tavrımızı koruyacağız. Üyelerimizin siyasi tercihlerine ve kararlarına saygılı olacağız. Bununla birlikte bağımsız tavrımızı siyaset kurumuna karşı koruyacak ve sendikal süreçlerde siyaset kurumunun etkisini yok edeceğiz.
        2008 tarihinden 16 nisan 2016 tarihine kadar  Eğitim İş Kemalpaşa temsilciliği yaptım .Bu dönem arkadaşlarımla birlikte 2 no’lu şubemizin yönetimine talibiz .Bu güne kadar şube yönetimlerin de görev alan tüm arkadaşlarıma emeklerinden sendikamıza kattıklarından dolayı teşekkür ederim. Arkadaşlarımla birlikte aday olmamın nedeni şubemizi kurumsal kimliğe kavuşturmak, Ben değil biz olmak , her eğitimciyi kucaklamak, üyeler üzerinde sınıf bilincini oluşturmak, Sendikaya olan aidiyet bağını güçlendirmek için sosyal ve kültürel etkinlikler yapmak, Küçük olsun bizim olsun anlayışını yıkmak, eğitimcilerle sıcak ilişkiler kurmak  kısacası insana dokunmak , temsilde adaleti sağlamak, üyenin sorununda yanında olmak , ekonomik ve özlük haklarımız için mücadele etmek kısaca biz olmak,Üye sayımızı hakettiği yere taşımak  için yönetim kuruluna  ve genel merkez delegeliğine  adayım.. #bendeğilbizbirlikteyiz  
Genel Kurula yoğunyoğun katılım olduğu gözlemlendi.Yapılan oylama sonucunda #bendeğilbizbirlikteyiz Grubu listesi secimi önde bitirdi.
Günün Diğer Haberleri