Eğitim- İş Eskişehir’de Kongre Günü

Eğitim İş Eskişehir Şubesi’nin ikinci olağan genel kurulu dün gerçekleşti.

SENDİKA - 2017-05-29 11:05:16

Eğitim İş Eskişehir Şubesi’nin ikinci olağan genel kurulu dün gerçekleşti. Turgut Özakman çok amaçlı salonunda yapılan kongrede Mevcut Başkan Mücahit Bayraktar başkanlığa aday olmazken, A. Kadir Önder ve Attila Korkmaz başkanlık için mücadele etti.

Genel Kurulu CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer,Eğitim İş'in önceki dönem Genel Başkanı Veli Demir ve Genel Sekreteri Mehmet Altıntop katıldı.

Eğitim İş Eskişehir Şubesi’nin ikinci olağan genel kurulu dün gerçekleşti. Turgut Özakman çok amaçlı salonunda yapılan kongrede, Mevcut Başkan Mücahit Bayraktar başkanlığa aday olmazken, A. Kadir Önder ve Attila Korkmaz başkanlık için mücadele etti.Genel kurul saat 12.00’de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Ardından mevcut Başkan Mücahit Bayraktar kısa bir konuşma gerçekleştirdi.
Sendikalarını ileriye taşıyacak şube yönetim kurulunun oluşmasının en büyük temennileri olduğunu söyleyen Bayraktar, “7 aylık başkanlık sürecinde ülkemiz içerisinde yaşanan dalgalı dönemin olumsuz etkilerini epeyce hissettik ve üyelerimizin bu olumsuz süreçten en az derecede etkilenmesi için var gücümüzle çalıştık. Atatürk’ten aldığımız mücadeleci ruhumuzla ilkelerimizden ödün vermeden içerisinde bulunmaktan onur ve gurur duyduğum eğitim sendikasındaki mücadeleci arkadaşlarıma, varlıklarımızdan güç aldığımız üyelerimize ve fedakâr ailelerine ve tüm kurum ve kuruluşlarla yürüttüğümüz çalışmalardan dolayı hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
“LAİK OLMAYAN EĞİTİME MAHKÛM EDİYORLAR”
Bayraktar’ın ardından kürsüye CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer çıktı.
Her şeyin çağdaş, laik ve bilimsel eğitimle başladığına dikkat çeken Usluer, “Ve her şeyi bitirmenin,  her şeyi bozmanın o yolu o çağdaşlıktan uzak, laik olmayan, bilimsel hiç olmayan eğitimi getirip oturtmakla ilişkili. 15 yıldır AKP’nin yaptığı tam da bu. Çağdaş olmayan, laik olmayan ve bilimsel olmayan bir eğitime mahkum çocuklar, gençler yetiştiriyorlar. Türkiye’yi karanlığa ancak çocuklarımızı, gençlerimizi bilimsellikten uzaklaştırarak, çağdaşlıktan uzaklaştırarak ve anti laik yetiştirerek ulaştırabileceklerini biliyorlar.  Bu anlamda eğitim sendikalarını çok önemsiyorum. Eğitim- İş iyi ki var diyorum. İyi ki varsınız diyorum” dedi.
“BASKICI FAALİYETLER VAR”
Eğitim İş MYK üyesi Ebru Sungar’da yaptığı konuşmada, AKP iktidarına sert eleştirilerde bulundu.
İktidarın her alanını kısıtladığı, baskıcı, dayatıcı faaliyetlerine karşı duracaklarını ifade eden Sungar, ülkesi olmayanın sendikası olmadığını ve ülke mücadelesini öne çıkardıklarını söyledi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise yaptığı konuşmada 16 Nisan’da gerçekleşen referandum seçimlerini hatırlatarak, “ 16 Nisan Türkiye siyasisi için yeni bir dönüm noktasıdır. 16 Nisan’dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Hepimiz bilinçle hareket etmeliyiz. Eski alışkanlıklarımızı değiştirerek yeni bir mücadele içerisinde olmalıyız” dedi.
 Konuşmaların ardından denetim ve mali raporları da okunarak seçimlere geçildi.

Yapılan seçimler sonucunda Abdülkadir Önder başkanlığındaki liste kazandı. Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Abdülkadir Önder, Yelda Eryılmaz, Fatma Eryılmaz, Mücahit Bayraktar, Uğur Çankaya, Müslüm Mant ve Hüseyin Yurtman."

Günün Diğer Haberleri