MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu:Öğretmene Rotasyon 2017 Yılında Uygulanacak

Öğretmene rotasyon bu yıl yapılacak mı? 2017 yılında il dışı atamalar sonrası öğretmene rotasyon uygulaması merak ediliyor. MEB Bakanı İsmet Yılmaz ve İKGM Hamza Aydoğdu'dan rotasyon açıklaması haberimizde.

ATAMA - 2017-05-29 09:46:36

Milli Eğitim Bakanı İnsan Kaynakları Genel Müdür Hamza Aydoğdu, öğretmene rotasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Öğretmenlerin merak ilebeklediği öğretmene rotasyon bu yıl yapılacak mı? MEB Bakanı İsmet Yılmaz,  ve İKGM Müdürü Hamza Aydoğdu'dan öğretmene rotasyon açıklamasına haberimizden ulaşabilirsiniz.  

MEB Bakanı İsmet Yılmaz Ekim 2016 yılında Öğretmene Rotasyonu değerlendirdiklerini ifade etmişti. Öğretmene rotasyonu değerlendirdiklerini ifade eden Yılmaz , "Daha değerlendiriyoruz, kararı vermedik. Artısı, eksisi nedir değerlendirip gereğini yapacağız." demişti. İsmet Yılmaz, bir öğretmenin uzun yıllar aynı okulda görev aldıktan sonra başka bir okula göndermenin sağlıklı olup olmadığını değerlendirdiklerini ifade etmiştiç Yılmaz, "Biz gerçekten eğitimin kalitesini arttırmak istiyoruz.

Bir öğretmen bir okulda 12 yıl kaldıktan sonra başka okula göndermek iyi mi olur, kötü mu olur? Benim kardeşim öğretmen, hepimizin ailesinde öğretmen var. Emekli oluncaya kadar 24-25 yılda iki okul değiştirecek. Ömür boyu bir yerde kalması ne kadar doğru? Daha değerlendiriyoruz, kararı vermedik. Artısı, eksisi nedir değerlendirip gereğini yapacağız." şeklinde konuşmuştu.

Öğretmene Rotasyon Gerekli

Şubat Ayında AA Editör Masasının sorularına yanıt veren MEB Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenlere rotasyonun gerekli olduğunu  dile getirmişti. Yılmaz, "Rotasyon hiç şüphesiz çok gerekli, ancak şu an uygulamayı düşünmüyoruz." şeklinde konuştu.  2017’de rotasyon var İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, öğretmene rotasyonun bu yıl yapılacağını açıkladı. Aydoğdu, "Öğretmen rotasyonu bizim kanunumuzda vardı. Nabi Avcı döneminde bu uygulanmadı, ama kanundaki hüküm duruyor.

Şimdi Bakanımız ve müsteşarımızın bir talimatı olabilir diye çalışıyoruz. Bitirmek üzereyiz. 2017’de rotasyon var. Bunun öğretmenlerimizi mağdur edeceğini düşünmüyorum. Bir mağduriyet olmaması için bütün tedbirleri de biz alacağız." dedi. 100-110 bin arası öğretmenin yerini değiştiriyoruz Her yıl öğretmenlerin yer değişikliği istediğini ifade eden Hamza Aydoğdu, "Yılda ortalama 300 bine yakın öğretmen yer değişikliği istiyor. Biz 100-110 bin arası öğretmenin yerini değiştiriyoruz.

Eş durumu, sağlık, can güvenliği gibi nedenlere bu istekler geliyor. Mümkün olduğu kadar imkânlar ölçüsünde öğretmenlerin taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bütün başvuruları elektronik ortamda alıyoruz. Hizmet puanına bakıyoruz. Öğretmen istediği bir okula kaç puanla atandığını görüyor. Şeffaf bir uygulamamız var. İlk atamalarda da yılda yaklaşık 200-250 bin öğretmenin başvurusunu değerlendirerek 50 bin öğretmeni sisteme katıyoruz." dedi. Öğretmene Rotasyon Ne Zaman Yapılacak? İsmet Yılmaz ve Hamza Aydoğdu'nun açıklamalarına baktığımızda Öğretmene Rotasyonun yazın gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. İl Dışı atamalarda rotasyonun gündeme gelip uygulanacağını düşünüyoruz. 

 

Günün Diğer Haberleri