Eğitim-İş Konya Şubesi'nde 'Genç' dönemi

Eğitim-İş Konya Şubesinin 5.Olağan Genel Kurulunun ardından görev dağılımı gerçekleşti.

SENDİKA - 2017-05-28 19:58:55

Merkez Öğretmenevinde yapılan Eğitim İş Konya Şubesi 5. Olağan Genel Kuruluna Birleşik Kamu-İş MYK üyesi Ali Taştan,  Eğitim-İş Genel Sekreteri Şükrü Balun, Eski Genel Başkan Veli Demir, Eski Genel Sekreter Mehmet Altıntop, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ile siyasi partiler, demokratik kitle Örgütleri ve sendika temsilcileriyle birlikte Eğitim-İş İlçe başkanlarıyla delegeler katıldı.  

Kongrenin açılışı konuşmasını yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Mehmet Emin Karakurt, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar üzerimizdeki yönetsel görevi yönetim kurulundaki arkadaşlarımla yerine getirdik. Atılan her adımda, söylenen her sözde, gidilen her yerde sizleri temsil ettik. Tüm çabamızla çalıştık. Sendikamızın ilimizde kurumsallaşmasına katkı sağlayan şube yönetim kurulumuzun değerli üyelerine, ilçe yöneticilerimize, iş yeri temsilcilerimize ve komisyonlarda görev alarak emek veren arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Eğitim-İş sendikasının üyesi olmaktan ve sizlerle birlikte emek mücadelesi vermekten her zaman gurur duydum. Sizlerle birlikte çalıştığım sürede bana güç ve umut veren Eğitim-İş camiasına teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kurulu görevini üstelenecek olan arkadaşlarımı da başarılar diliyorum” dedi. 

Eski Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir de konuşmasında Eğitimin küme düştüğüne dikkat çekerek, “16 Nisan referandumundan sonra yeni anayasa hukuksuz bir şekilde kabul edildi. Muhalefet, demokratik kitle örgütleri gerekenleri yaptı. Hala kafamız karışık. T.C. laik ve demokratik bir devlet olmaktan uzaklaşmıştır. Yönetimde bir adillik var mı? Şu anda herkese gerekli olan yargı yük hükmündedir. Yönetim adil değilse hepimiz cesur olmak zorundayız. Mustafa Kemal’e yapılan saldırıları kınıyoruz. O, 80 milyon halkımızın ve mazlum milletlerin kalbindedir. Bundan sonra Mustafa Kemalin askerleri olmaya ve düşüncelerini taşımaya devam edeceğiz.  Kıdem tazminatı yok edilirken hiçbir ses yok. Kamu çalışanlarını temsil eden sendikalar sınıfta kalmıştır. Her şeye rağmen umutsuz olmayacağız. Eğitim sistemi küme düşmüştür. Eğitim sistemi bilimsel, laik, kamusal ve parasız olmaktan çıkartılmıştır. Okullar İmam Hatip okullarına dönüştürülmüştür. Gelinen noktada eğitimde kalkınmış ülkeler içinde son sıralarda yer alıyoruz. Peki, ne yapacağız? Direneceğiz ve mücadelemize demokratik ve hukuk zemininde devam edeceğiz.”

Konuşmalarının ardından yapılan seçimler sonucu Eğitim-İş Konya Yönetim Kuruluna Özgür Genç, Metin Nizamoğlu, Volkan Çetinkaya, Mehmet Ali Çelik, Özgür Ulaş Yiğit, Emre Şahin ve Duygu Sakarya seçildi. Genel Merkez Üst Kurul delegeliğine de Veli Demir, Mehmet Altıntop, Özgür Genç, Ertan Özkaynak, Ramazan Aydın ve Hayati Eskici seçildi.

Kongre sonrası teşekkür konuşması yapan  Özgür Genç’te, “Bugüne kadar sendikamızda beraber yönetimde olan ve mücadelemize destek veren arkadaşlarıma, ilçe başkanlarımıza, delegelerimize ve sendika üyesi arkadaşlarıma ve kongremize katılarak bizlere destek verenlere teşekkür ediyorum. Sendikamız bundan sonra da emek mücadelesine ilkelerimiz ve yol haritasından hiçbir şekilde taviz vermeden üyelerimizin desteğiyle devam edecektir.”

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Eğitim İş Konya Şubesinin 5. Olağan Genel Kurulu sonrasında üç yıl görev yapacak Yönetim Kurulunda görev dağılımı gerçekleşti.Görev Dağılımı:

Özgür Genç-Şube Başkanı

Metin Nizamoğlu-Şube Sekreteri

Mehmet Ali Çelik-Şube Mali Sekreteri

Volkan Çetinkaya-Şube Örgütlenme Sekreteri

Özgür Ulaş Yiğit-Şube Eğitim Sekreteri

Emre Şahin-Şube Özlük Hukuk Sekrereteri

Duygu Sakarya-Şube Basın Yayın ve Tis Sekreteri

DENETLEME KURULU

Mehmet Altıntop-Başkan

Bahattin Ertuğrul-Üye

Emine Ünal-Üye

DİSİPLİN KURULU

Mesut Şahin-Başkan

Nazım Özgür-Üye

Hacı Gani-Üye

GENEL MERKEZ ÜST KURUL DELEGELERİ

Veli Demir

Mehmet Altıntop

Özgür Genç

Ertan Özkaynak

Ramazan Aydın

Hayati Eskici

Günün Diğer Haberleri