'Kamu emekçilerinin birleştiği sendika olacağız'

Eğitim-İş Samsun Şubesi'nin 4. Genel Kurulu'nda konuşan Şube Başkanı Rüstem Kara, "Bu ülke de yaşayan 80 milyon kişinin yeniden üretip hakça paylaştığı bir Türkiye istiyoruz. Kamu emekçilerinin birleştiği sendika olacağız" dedi

SENDİKA - 2017-05-22 13:22:51

Eğitim-İş Samsun Şubesi'nin 4. Genel Kurulu, 23 Nisan Ortaokulu'nda yapılan toplantıda üyelerinin yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Eğitim-İş Genel Kurulu'na CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türker, CHP Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci, CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Güngör, Eğitim-İş Genel Sekreteri Şükrü Balun, Örgütlenme Sekreteri Ahmet Güngör, Özlük Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk, Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, ESM Samsun Şube Başkanı Müşvik Veysel Erdoğan, Eski CHP İl Başkanı Ersoy Üstay, Cemil Baskın ve Dürdane Kılıç katıldı.

İŞ VE GELECEK GÜVENCESİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ


Eğitim-İş Şube Başkanı Rüstem Kara, genel kurulun açılış konuşmasında, "Eğitim-İş olarak, 4A'lı, 4B'li 4C'li, sözleşmeli çalışanların ve üniversitelerdeki akademik kadro sorunu yaşayan tüm araştırma görevlilerinin sorunlarına sahip çıkarak, kamu emekçilerinin birleştiği sendika olma mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizler sadece kamu emekçilerinin değil, işsiz ve geleceksiz bırakılan gençlerimiz için, emeklilerimiz için, bu ülkede çaresiz bırakılan her yurttaşımızın iş ve gelecek güvencesi için, insanca yaşaması için, mücadele ediyoruz" dedi.

ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI
"Eğitimin üretimden koparıldığı, teknoloji üretiminin, tarımsal üretiminin bitirildiği ülkemizde birçok ürünün enflasyonu düşürme gerekçesi ile ithal edildiği süreçte milyonlarca insanımız işsiz kalmıştır" diyen Şube Başkanı Kara, "Fabrikalarımız ve küçük işletmelerin birçoğu kapılarına kilit vurmak zorunda bırakılmıştır. Devlette torpille işe girme dönemi 18 yıl aradan sonra yeniden başlatılmıştır. Eğitimde durumumuz işler acısıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlere verdiği bir görev var.'Öğretmenlerin Türkiye Cumhuriyetini koruma, geliştirme ve onu gelecek nesillere öğretme yükümlülüğü vardır.' Bu sözü asla unutmadan tüm okullarımızda ve hayatımızın her alanında daha çok çalışmalıyız. Gençlerimizin ve ülkemizin geleceği için; laik, bilimsel ve kamusal eğitim hakkı için mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

ÜYE SAYISI ARTAN TEK SENDİKAYIZ
"Mustafa Kemal Atatürk'e ve annesine dil uzatanları da nefretle kınıyorum" ifadelerini kullanan Eğitim-İş Şube Başkanı Rüstem Kara, "Biz ülke olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün başlatmış olduğu cumhuriyetin aydınlanma devrimleriyle, 1924 yılında çıkarılan Öğretim Birliği Yasasıyla, bilimde sanatın her alanında hızlı bir değişimle bugünlere geldik. Çocuklarımıza sahip çıkalım" dedi. Kara, "Tüm kamu emekçilerinin insanca yaşaması için, mücadele eden sendikamızda birleşmeye davet ediyorum.  Son üç yılda Samsun’da iktidar-sen dışında sürekli üyesini artıran tek sendikayız" ifadelerini kullandı.

Eğitim- İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, konuşmasını bitirirken, bu ülke de yaşayan 80 milyon kişinin yeniden üretip hakça paylaştığı bir Türkiye özlemiyle genel kurulu selamladı.

Hedefhalk.com Özkan ŞENGÜN

Günün Diğer Haberleri