EĞİTİM İŞ:ATATÜRK ve AFET İNAN’A YÖNELİK ASILSIZ İTHAMLARA İLİŞKİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Eğitim İş Sendikası Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada;Atatürk ve Afet İnan hakkındaki asılsız ithamlara suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

SENDİKA - 2017-05-08 15:11:30

TVNET televizyonunda yayınlanan “DERİN TARİH” isimli televizyon programında programa katılanMustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu, Süleyman Yeşilyurt isimli şahıslar,  tarihi gerçekleri tamamıyla saptırarak Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ATATÜRK’ün manevi kızı ve ülkemizin yetiştirdiği en değerli bilim insanlarından Prof. Dr.Afet İNAN hakkında asılsız yakıştırma ve imalarda bulunmuştur.

Tarihçilik adı altında, her fırsatta Ulu Önder ve Cumhuriyet hakkında gerçekdışı iddia ve isnadlarda bulunmaktan çekinmeyen bu şahıslar yine asılsız ima ve yakıştırmalarla ATATÜRK’ü itibarsızlaştırmak ve hakaret etmek gayretlerini ortaya koymuşlardır.

Ulu Önderimize yönelik bu ve benzeri saldırılara asla izin vermeyecek, sistematik olarak yapılan bu itibarsızlaştırma faaliyetlerine asla sessiz kalmayacağız. Hukuk önünde hesap vermek zorunda olan bu zatlar hakkında Sendikamızca suç duyurusunda bulunulmuştur. 

 

                                                                       MERKEZ YÖNETİM KURULU

Günün Diğer Haberleri