Okuldan Sonra Çobanlık Yapan Sibel Balkaya TEOG Birincileri Arasına Girdi

Okuyanları şaşırtan başarı hikayesi bu kez Muş'tan geldi. Zeynep Dinçer ve Sibel Balkaya isimli öğrenciler zor şartlar arasında çalışmalarına rağmen büyük bir başarıya imza atmayı başardılar.

EĞİTİM - 2017-05-07 21:49:09

İmkansız diye bir şey olmayacağını gösteren başarı hikayesi Muş'ta yaşandı. Muş'un Hasköy İlçesi Gökyazı Köyü'nde okuldan arta kalan zamanlarında çobanlık yapan Zeynep Dinçer ve Sibel Balkaya isimli öğrenciler TEOG'da Türkiye birincileri arasına girmeyi başardılar. Sibel Balkaya'nın bu başarı hikayesi insanın isteyince yapamayacağı bir şey olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Muş'un Hasköy İlçesi Gökyazı Köyü Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında bu yıl 2 birini çıkardı. Köyde zorlu şartlar arasında derslerini çalışan Zeynep Dinçer ve Sibel Balkaya TEOG birincileri arasına girmeyi başardı. 

Tek göz odada 12 kişilik ailesiyle yaşayarak TEOG birincileri arasına girmeye başaran Sibel Balkaya büyük bir başarıya imza attı.Okuldan arta kalan zamanlarda yaylada koyun otlattığını, kardeşlerine baktığını ve ev işlerine yardım ettiğini açıklayan Sibel Balkaya koyun otlatırken kitaplarını yanında götürdüğünü belirtti. Çok zor şartlar arasında ders çalışarak başarıya ulaşan Sibel Balkaya'nın tek hedefi ise iyi bir doktor olmak.

Aynı köyde yaşayan Sibel Balkaya'de TEOG birincileri arasına girerek büyük bir başarı gösterdi. Hem ders çalışıp hem de ailesine yardım ederek bu başarıya ulaştığını açıklayan Zeynep Dinçer'de doktor olmayı hedefliyor. Muş'un Hasköy İlçesi Gökyazı Köyünde yaşayan bu iki öğrencinin zorlu şartlar altında yakaladığı bu büyük başarı insanın istediğinde yapamayacağı bir şey olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Büyük başarılıara ulaşmanın sırrı ise şartlar ne olursa olsun azimle çalışmaktan geçiyor.

Kaynak: Mymemur.com.tr

Günün Diğer Haberleri