-RUSYA HAZİRAN’DA TÜRKİYE’YE BİTKİSEL YAĞI SATMAYA BAŞLAYABİLİR

-Rusya Yağ ve Petrol Birliği Başkanı Mihail Maltsev, Rusya’nın Haziran ayında Türkiye’ye bitkisel yağ satmaya başlayabileceğini söyledi.

DÜNYA - 2017-05-05 20:36:12

MOSKOVA(ANKA) -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Çarşamba günü Soçi’de yapılan görüşmelerden sonra Rusya Yağ ve Petrol Birliği Başkanı Mihail Maltsev, Rusya’nın Haziran ayında Türkiye’ye bitkisel yağ satmaya başlayabileceğini söyledi.

Maltsev Sputnik'e yaptığı açıklamada Türkiye’ye bitkisel yağ satışlarının Haziran ayında başlayabileceğini belirtirken “Resmi belge henüz yayımlanladı. Kontratlar, şu anda imzalanmıyor. Herkes resmi belgenin yayımlanmasını bekliyor” ifadelerini kullandı.  

Haberde Putin ile Erdoğan’ın Çarşamba günü ticaret kısıtlamalarının karşılıklı olarak kaldırılmasında mutabık kaldıkları belirtilerek “Ancak Rusya, Türkiye’den domates ithalatına kısıtlamalarının korunması ve Türk vatandaşları için vize serbestisi sisteminin yeniden başlatılmasının ertelenmesi konusunda ısrarcı oldu” denildi. (ANKA)(CN/ORH)

Günün Diğer Haberleri