-ADANA’DA VATANDAŞLARA BOTOKS YAPAN KUAFÖR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

- Sağlık Bakanlığı, kendisini estetik uzmanı olarak tanıtarak, evinde bazı vatandaşlara botoks işlemi yaptığı iddia edilen kuaför Soner G. hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

SAĞLIK - 2017-05-05 20:22:26

ANKARA (ANKA)- Sağlık Bakanlığı, kendisini estetik uzmanı olarak tanıtarak, evinde bazı vatandaşlara botoks işlemi yaptığı iddia edilen kuaför Soner G. hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, basında “Adana'da Sahte Estetik Uzmanının Mağdurları Artıyor” ve “Sahte Estetik Uzmanı Mağdurları” şeklinde haberlerin yer alması üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, söz konusu haberler vasıtasıyla Adana’da internet üzerinde kendisini medikal estetik uzmanı olarak tanıtan ve asıl mesleği bayan kuaförü olan bir kişinin bazı vatandaşlara dudak dolgusu ve botoks uygulaması yaptığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, sadece uzman tabipler ve medikal estetik sertifikasına sahip hekimler tarafından sağlık kuruluşlarında yapılabilecek botoks ve dermal dolgu işlemlerinin, kuaför, güzellik uzmanı ya da estetisyenler tarafından yapılmasına izin verilmediği ifade edildi. Diploması olmadığı halde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile, hasta tedavi eden veya tabip unvanını takınan şahısların kanuna göre iki yıldan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacağı hatırlatıldı.

Bakanlık, Adana’da kendisini estetik uzmanı olarak tanıtarak, evinde bazı vatandaşlara botoks işlemi yaptığı iddia edilen kuaför Soner G. hakkında Adana Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü kanalıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. (ANKA)

(HM/HND)

Günün Diğer Haberleri