EĞİTİM İŞ TAKİPÇİSİ OLDU OKUL ZİLLERİNDEN DOMBRA KALDIRILDI

Bursa'da okul zillerinde bir siyasi partinin seçim şarkısı olan dombra çalınıyor olmasına Eğitim İş Bursa Şubesi itiraz etmişti.

SENDİKA - 2017-05-05 13:33:41

Bursa'da okul zillerinde bir siyasi partinin seçim şarkısı olan dombra çalınıyor olmasına Eğitim İş Bursa Şubesi itiraz etmişti.

Bu olay geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşınmış CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından Milli Eğitim Bakanına soru önergesi verilmişti..

Bugün Eğitim İş Bursa Şube başkanı Özkan Rona'nın sitemize yaptığı açıklamada;

"Siyasetin okuldan içeriye girmesi, hem okullarımızı içeriden ayrıştırır hem de  toplumun okullara yönelik bakışını da olumsuz etkiler. Okulllar yaşama hazırlayan yerler olmalıdır. Çocuklarımızın parti propogandaları ile kamplara ayrılması ülkemizin geleceği için de oldukça risklidir. Kaldı ki okulların kutuplaştırılması nedeniyle büyük acılar yaşamış bir toplum olarak bu hassasiyeti kararlılıkla ortaya koyabilmeliyiz. Okullar toplumun ortak değeri,toplumun ortak mülküdür . Partilerin siyasi beslenme alanı haline getirilmesini kabul etmemiz mümkün değildir."
Eğitim İş Bursa Şubesinin Bursa Valiliğine yaptığı başvuru;
 Bursa Valiliği bu konudaki Eğitim İş Bursa Şubesi'nin başvurusunun ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yazdığı resmi yazı ve whatsap yazışmaları;
 
 

 

 

Günün Diğer Haberleri