BİRLEŞİK KAMU İŞ:1 MAYIS’TA ANKARA KOLEJ MEYDANI’NDAYIZ

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Mücahit Dede, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Ankara Kolej Meydanı’nda olacaklarını belirterek, “1 Mayıs’ta emeğimiz,cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için taleplerimiz olacak” dedi.

SENDİKA - 2017-05-01 00:22:24

1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü öncesinde açıklama yapan Genel Sekreterimiz Dede, “1 Mayıs 1977 yılında katledilen emekçilerin mücadelelerini mücadelemizde yaşatacağız. 1 Mayıs’ta konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarla Güvenpark’ta saat 11.00’de buluşup Ankara Kolej Meydanı’na gideceğiz.   2002 yılından beri ülkemizi yöneten AKP iktidarı, çalışma yaşamını güvencesiz bırakarak özelleştirme politikalarını dayatmıştır.  657 Sayılı Devlet Memurları kanununu değiştirmek isteyerek kamu emekçilerini güvencesiz bırakmak istemektedir.  Tüm bu nedenlerle emek düşmanı politikalar uygulayan siyasal iktidara karşı emekçiler “hayır” diyecektir” ifadelerini kullandı.

Dede, Ankara Kolej Meydanı’nda tüm üyelerimizle birlikte ülkemizde yaşanan  siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel erozyona karşı toplanacaklarını vurgulayarak, “İşsizliğe, yoksulluğa, hukuksuzluğa, baskılara, emperyalizme, taşeronlaştırmaya, güvencesiz ve esnek çalıştırmaya karşı eşit özgür ve insanca bir yaşamı isteyeceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetimiz, parlamenter demokrasimiz, ülkemiz, emeğimiz, özgürlüğümüz ve gelecek güzel yarınlar için tüm demokratik kitle örgütlerine seslenen Dede, sözlerini şöyle tamamladı:

“ 1 Mayıs’ı kitlesel kutlamak ve taleplerimizi ortaklaştırmalıyız. Siyasal iktidar tüm emekçileri, iş güvencesiz bırakmak ve köleleştirmek istemektedir.  Bu nedenle emekçilerin çalışma koşullarını siyasal iktidar değil, emekçilerin kararlılığı belirleyecektir. Bu kararlığı “Hayır” diyen tüm demokratik kitle örgütlerini ortak nokta da örgütleyerek başarabiliriz.”

Günün Diğer Haberleri