PUTİN: TÜM İHTİMALLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ

MOSKOVA(ANKA) - Rusya'nın St. Petersburg kentinde metro istasyonlarından birinde iki ayrı patlama gerçekleştiği bildirilirken patlamalarda en az 10 kişinin öldüğü, 50 kişinin de yaralandığı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “terörizm de dahil tüm ihtimallerin değerlendirildiğini” söyledi.

DÜNYA - 2017-04-03 20:25:50

Sputnik’e göre,  St. Petersburg kentinde metro istasyonlarından birinde iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamaların sonucunda en az 10 kişinin öldüğü ve 50 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Olay üzerine St. Petersburg metrosundaki tüm durakların kapatıldığı belirten Spunik’e göre, patlayıcılardan en az birinin parça tesirli bomba olduğu ve şarapnel içerdiği belirtildi.

-PUTİN'İN AÇIKLAMASI-

Bu arada,  patlama konusunda bilgilendirilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “terörizm de dahil” tüm ihtimallerin değerlendirildiğini açıkladı. Putin, St.Petersburg'daki patlamayla ilgili olarak  Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksander Bortnikov'la görüştü.

St. Petersburg'da bir medya forumuna katılan Rusya Devlet Başkanı Putin'in patlamanın ardından yaptığı ilk açıklamada "St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor.  Patlamanın nedenlerinden bahsetmek için erken. Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz” dedi.

Öte yandan Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi'nden yapılan açıklamada ise, yeni bir patlama olması ihtimaline karşı St. Petersburg'da güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.(ANKA)(CN/ORH) 

Günün Diğer Haberleri