SURİYELİ DOKTORLARIN DİPLOMALARINDA DENKLİK ARANMAYACAK

ANKARA (ANKA) - Türkiye’de geçici koruma altına alınanlara hizmet vermek üzere, AFAD tarafından kurulan barınma merkezleri ile Sağlık Bakanlığınca koordine edilen ve AFAD Başkanlığınca uygun görülen göçmen sağlığı merkezlerinde çalışmak isteyen Suriyeli doktorlarda diploma veya uzmanlık belgelerinin denkliğinin onay ve bakanlıkça tescilleri yapılmış olması şartı aranmayacak.

SAĞLIK - 2017-04-02 12:31:45

Yabancı Sağlık Meslek Mensuplarının Türkiye’de Özel Sağlık Kuruluşlarında Çalışma Usul Ve Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına dair Yönetmelik Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Yönetmeliğin Geçici 1. Maddesinde değişikliğe gidildi.

Geçici 1. Maddenin başlığı “Suriye uyruklu sağlık meslek mensuplarının muafiyet durumu” şeklinde değiştirildi. Yapılan değişikliğe göre, “Türkiye’de geçici koruma altına alınanlara hizmet vermek üzere, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kurulan barınma merkezleri ile Sağlık Bakanlığınca koordine edilen ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca uygun görülen göçmen sağlığı merkezlerinde çalışmak isteyen Suriye uyruklu sağlık meslek mensupları mesleğini icraya yetkili olduğuna dair belge ibraz etmek kaydıyla 5. maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerindeki şartlardan muaf” tutulacak.

5. maddenin (a) bendi diploma veya uzmanlık belgelerinin denkliğinin onaylanmış ve bakanlıkça tescilleri yapılmış olmasının şartını taşırken (b) bendi mesleğini icra etmesine kanunen engel hali bulunmamak hükmünü içeriyor. (ANKA) (YE/ORH)

 

Günün Diğer Haberleri