BAKAN AÇIKLADI: EL YAZISI KALDIRILIYOR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğrencileri zorladığı düşünülen ‘bitişik eğik el yazısı’na son verileceğini, onun yerine dik temel harfler kullanılacağını açıkladı.

EĞİTİM - 2017-03-30 20:04:21

Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ilkokul öğrencileri ile velilerin en çok şikayet konusu yaptığı "el yazısı" ile öğretimin önümüzdeki yıldan itibaren uygulanmayacağını açıkladı. Buna göre, artık eskiden olduğu gibi kitap harfleriyle okuma yazma öğrenecek çocuklar ilkokul 3. sınıftan itibaren ise "güzel yazı" dersinde el yazısını basitleştirilmiş yeni bir formatla öğrenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Twitter sayfasından yapılan o açıklama;

Öğretimde bitişik eğik el yazısı uygulaması, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik döneminde başlatılmıştı. Ancak el yazısı ile okuma yazma öğrenen çocukların çok zorlandığı, çocukların yazıyı öğrenme sürecinde "başarısızlık duygusuna" kapıldıkları yönünde sisteme çok sayıda pedagojik yorum getirilmişti. Veliler de konuyu sık sık Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde gündeme getirerek, el yazısı uygulamasının kaldırılmasını, eskiden olduğu gibi kitap harflerinin kullanılması talebinde bulunmuştu.

Günün Diğer Haberleri