CUMHURİYET SEVDALILARI ELAZIĞ`DA SALONLARA SIĞMADI

Eğitim İş Sendikası Genel Merkezinden yapılan açıklamada;

SENDİKA - 2017-03-27 16:25:45

Genel Başkanımız Mehmet Balık,Elazığ Şubemiz tarafından düzenlenen  "Yol Ayrımındaki Türkiye Neye Evet Neye Hayır" konulu panele katıldı.İstanbul Barosu eski Başkanı Doç.Dr. Ümit Kocasakal'ın konuşmacı olduğu panele, Elazığ CHP İl Başkanı Zeki Kaplan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temcileri ve Elazığlılar yoğun ilgi gösterdi. 

Panelin açılış konuşmasını Elazığ Şube Başkanımız Hüseyin Selçuk yaptı.Şube Başkanımızın açılış konuşmasının ardından konuşan Genel Başkanımız Mehmet Balık;

Bugün buraya ulusumuz açısından çok önemli bir kavşakta bulunduğumuz için toplandık.

16 Nisan günü varlık yokluğumuzu oylamak için sandığa gideceğiz. Bu konu hakkında kısaca sizlere görüşlerimi aktarmak istiyorum.

Türkiye Anayasa tarihi 1876 yılında çıkarılan Kanuni Esasi’yi temel alırsak yaklaşık 150 yıldır. Bu 150 yıllık süreçte Mutlak Monarşi’den Meşrutiyet’e, Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e giden bir süreçle yönetim tek adamdan alınarak bilâ kayd-u şart(kayıtsız şartsız) Millete verilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ise anayasamız bazen ilerlese bazen gerilese de tek partiden, çok partili düzene geçen, sosyal ve siyasal hakların verildiği daha demokratikleşen bir süreç izleyerek bugünlere gelmiştir.

Anayasalar, toplumsal uzlaşı metinleridir. Toplumun bütün kesimlerini kapsayacak şekilde yapılmaları gerekmektedir. Ama Mecliste oylanan ve referanduma giden anayasa değişikliği toplumun genelinin uzlaşması ile değil, iki partinin anlaşması ile yapılmıştır. Uzlaşmacı değil, kavgacı bir değişikliktir.

Biz kavga değil, uzlaşma, barış ve refah istiyoruz. Birarada mutlu bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bütün mücadelemizde bunun üstüne. O nedenle kavgaya, kargaşaya her zaman Hayır dedik ve demeye devam ediyoruz.

İstanbul Barosu eski Başkanı Doç Dr. Ümit Kocasakal anayasa değişikliği hakkında değerlendirmeler de bulundu.

Günün Diğer Haberleri