ADANA’DA ANAYASA PANELİNE YOĞUN İLGİ

Eğitimiş Adana 2 Nolu Şubemizin organize ettiği, Adana Barosu ve ADD Adana Şubenin de destek verdiği "Anayasa Değişikliğini TARTIŞIYORUZ" panel

SENDİKA - 2017-03-20 16:44:00

Eğitimiş Adana 2 Nolu Şubemizin organize ettiği, Adana Barosu ve ADD Adana Şubenin de destek verdiği "Anayasa Değişikliğini TARTIŞIYORUZ" paneli yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla 18 Mart 2017 Cumartesi günü Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezinde yapıldı.

FOTOĞRAFLARIN TAMAMI FOTO GALERİ'DE

Moderatörlüğünü Eğitimiş Adana 2 No’lu Şube Başkanı İrfan Irmak 'ın yaptığı panelin açılış konuşmasını Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık yaptı.

Panele, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, Prof. Dr. Süheyl Batum ve Dr. Semih Dikkatli konuşmacı olarak katıldı.

Katılımın çok yoğun olduğu panelde ilk olarak Anayasa hukuku profesörü Süheyl Batum söz aldı. Konuşmasında referandumda oylanacak yeni anayasa teklifinin maddelerinin çelişkilerini ve demokrasiye zararlarını aktaran Batum, halkın hayır diyerek yanlışlığa dur demesini talep etti

Daha sonra konuşan psikiyatrist ve yazar Semih Dikkatli ise "hayır diyenlerin teröristlerle işbirliği içinde olacağı” yönündeki söylemlere tepki gösterdi ve bunun gerçek dışı olduğunu belirtti.

Feyzioğlu ise, "Biz siyasi parti siyaseti yapmıyoruz. Evlatlarımız için uğraşırken bir siyasi partide ikbal peşinde koşuyor anlamına gelecek her türlü lafı iade ediyorum. Umurumda bile değil. Bizim hiçbir siyasi partiyle alıp vermediğimiz yok, bizim hiçbir siyasi partinin lehinde ya da aleyhinde sözümüz yok. Bizim kişilerle de sorunumuz yok. Biz bu getirilmek istenen sistemin Türkiye'ye sultanlık rejimi getirdiğini söylüyoruz" diye konuştu. 

 

Günün Diğer Haberleri