KINIYORUZ....

Eğitim İş Tarsus Temsilcilik Yönetim Kurulu Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitimde Etkili İletişim ve Ailenin Önemi" adlı konferansta öğretmenlere kadın erkek ayrı oturmaları istenmesini yayınladığı basın açıklaması ile kınadı.

SENDİKA - 2017-03-16 10:02:03

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitimde Etkili İletişim  ve Ailenin Önemi" adlı konferansta yaşanan rezaleti kınıyoruz...
15 Mart Çarşamba günü saat 19.30 da Şehit Halis Demir Ortaokulunda gerçekleştirilen konferansa katılan öğretmen arkadaşlarımıza, Okul Müdürü Hilmi TUZCU tarafından kadın erkek yan yana oturulmasının sakınca yarattığı ifade edilmiş salondaki öğretmenlerin haremlik-selamlık oturması istenmiştir.
Yapılan uyarıya salonda bulunan Sendika Yönetim Kurulu üyemiz Rafet BARIN'ın  ve salonu dolduran çok sayıda öğretmenin  tepki göstermesi üzerine şahıs(!) büyük bir pişkinlikle sadece rica ettim diyerek salonu terk etmiş ve bir daha ortada görülmemiştir...
Öğretmenlerin bir çoğu yapılan bu hakarete kayıtsız kalmayarak konferansı protesto ederek dışarı çıkmışır.
21. yy Türkiyesinde yaşadığımız bu olaya imza atan okul müdürünün bu cüreti nereden bulduğunu biliyoruz...
Ortaçağci yobaz zihniyetin kendi kendini  aleni ifşasından başka bir şey olmayan bu olayı şiddetle kınıyoruz.
İktidarın yandaş olsun, benden olsun diyerek liyakat makamını hiçe sayarak gerçekleştirdiği atamaların yansıması olan  bu eylem kabul edilemez. 
Çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullarımızın, kimler tarafından yönetildiğinin ve ne hale getirildiğinin bir ilanıdır aslında yaşadığımız. 

İlgili okul müdürü salonda yaptığı konuşmayla  sadece öğretmenlerimize hakaret etmekle kalmamış alenen suç işlemiştir.
Eğitimİş Sendikası olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili bir tasarrufu olacak mı merakla bekliyoruz...
                                       Tarsus Eğitimİş Yön. Kur.

Günün Diğer Haberleri