EĞİTİM İŞ BAKANLIK MAARİF MÜFETTİŞLİĞİ MÜLAKATLARININ İPTALİ İÇİN DAVA AÇTI

Eğitim İş Genel Merkezi daha önce Maarif Müfettişliği Atama Kılavuzunun yürütmesinin durdurulmasını istemişti.Eğitim İş şimdi de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Maarif Müfettişliği mülakatına dava açtı.

SENDİKA - 2017-03-02 19:06:13

03.01.2017 ile 17.02.2017 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı Bakanlık Maarif Müfettişi Mülakatları yapılmış ve 24.02.2017 tarihinde de mülakat sonuçları açıklanmıştır.

Bakanlık Maarif Müfettişliği olarak getirilen sistemin yanlışlığına ilişkin değerlendirmelerimiz ve itirazlarımızı Bakanlık nezdinde ifade etmiş ve kamuoyuna da açıklamıştık. Dahası 652 sayılı KHK hükmünde getirilen sisteme ilişkin esasların yönetmelikle düzenleneceği amir hükmü olmasına rağmen ortada henüz yönetmelik olmaksızın kılavuz yayınlanarak alelacele mesleğe alım yapılmasına ilişkin de dava açtığımızı duyurmuştuk.

Tüm bunlara rağmen Bakanlık bu uygulamada ısrar etmiş ve mülakatları gerçekleştirerek sonuçlandırmıştır. Kariyer mesleği olan müfettişliğin seçiminde yalnızca mülakat sınavının olması yanlıştır ve hukuka aykırıdır. Nitekim açıklanan bu mülakat sonuçlarında da görüldüğü üzere tamamıyla komisyonca soyut değerlendirmeler yapılmış, kariyer ve liyakat kriterleri seçilmede belirleyici olmamıştır.

Bu nedenlerle Millî Eğitim Bakanlığı Bakanlık Maarif Müfettişi Mülakatlarının ve buna bağlı yapılacak atamaların tümüyle iptal edilmesi için Sendikamızca dava açılmıştır.

Dava Dilekçesi

Günün Diğer Haberleri