MEB (İlköğretim kurumları) ilkokul ve ortaokul haftalık ders çizelgeleri değişti

Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim kurumları (ilkokul ve ortaokul) haftalık ders çizelgelerinde değişiklik yaptı. Yapılan değişikliklerle ilgili çizelgeler yayınlandı. 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak olan çizelge için tıklayınız.

DOSYALAR - 2017-02-28 21:52:37

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ilköğretim kurumları haftalık ders çizelgesinde yapılan değişikliklerle ilgili konulu yazı yayınlandı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı kurul kararı ile İlköğretim Kurumlan (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinin Seçmeli Dersler ve Açıklamalar Bölümlerinde değişiklik yapmaya karar verdi. Kararla ilgili yapılan tüm açıklamalar şu şekilde.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim kurumları haftalık ders çizelgesi uygulamalarına yönelik yapılan nicel ve nitel araştırma sonuçlarıyla birlikte eğitim yöneticileri, maarif müfettişleri, özel okul temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve velilerin de alınan görüş ve öneriler doğrultusunda ilkokul ve ortaokullarda uygulanan haftalık ders çizelgesi güncellendi ve Talim ve Terbiye Kurulu kararıyla kabul edildi.

2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak olan çizelge şu şekilde. Seçmeli dersler bölümünde “Din, Ahlak ve Değerler" alanı altında yer alan “Hz. Muhammed’in Hayatı" isimli dersin adı "Peygamberimizin Hayatı” olarak değiştirilmiştir.

Seçmeli dersler bölümünde Sosyal Bil imler alanı alımda yer alan ve ortaokul 6 veya 7. sınıflarda haftada 2 ders saati olarak okutulan “Halk Kültürü” dersi ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda haftada 2 ders saati olarak okutulacaktır.

Öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçları ile kamuoyundan gelen talepler de dikkate alınarak seçmeli dersler bölümünde Sosyal Milimler alanı altında ortaokul 5, 6, 7 veya S. sınıflarda haftada 2 ders saati okutulmak üzere ilk kez seçmeli “Kent Kültürü” dersine yer verilmiştir.

Okullarda seçmeli ders uygulaması konusunda esneklik sağlanacak ve her okul yönetimi kendi imkânları doğrultusunda çizelgenin seçmeli dersler bölümünde yer alan azami 10 dersten bir grup oluşturacaktır. Öğrenciler, kendi okullarında okul yönetimi tarafından oluşturulan gruptan derslerini seçecektir şeklinde yeni madde eklendi.  Yapılan değişikliklerin tamamı için TIKLAYINIZ.

Günün Diğer Haberleri