Eğitimciler tayine tepki gösterdi

Üçlü kararname yok sayıldı

SENDİKA - 2017-02-24 22:49:42

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler görevden alınarak Ankara’da “Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı” olarak atanmasına Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren tepki gösterdi. Eren, “İŞLER Tekirdağ’a üçlü kararname ile atanmıştı. Böyle bir atamanın etik olmadığını söylüyorum. Bir görevlendirme yazısı ile üçlü kararname yok sayılmamalıdır” dedi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler görevden alınarak Ankara’da Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı olarak atandı. Atama ise Tekirdağ’a tenzili rütbe olarak değerlendirildi.

İLK TEPKİ ONDAN GELDİ

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, “AKP içindeki dengeleri, mücadeleleri bilmiyorum. Bir eğitimci olarak idarecilerden beklentilerimiz işini iyi yapması, işine hakim olması, adil, dürüst vb. özelliklerdir. Zaman zaman özellikle “nöbet” eylemlerinde Halis beyle çok karşı karşıya geldik. Çok kavga ettik. Ama şunu belirtmeliyim ki en kavgalı günlerimizde bile görüşmek için makamına gittiğimde her defasında bu imkanı buldum.” Dedi.

EĞİTİMDE OPERASYON MU YAPILIYOR?

Tekirdağ’da eğitimde bir operasyonun yapıldığını kaydeden Eren, “Dünya görüşümüz, eğitime bakış açımız taban tabana zıt olsa da insani ilişkilerde ve diyaloglarda her zaman olumlu davranışlarını gördük.  Bu atamaları ilimizde kim, neden yapıyor? Hangi milletvekili bu kararı ilimiz adına alıyor? Tekirdağlı olup da Tekirdağ millet vekili olmayan biri mi? En önemlisi neden bu değişiklik yapıldı? Tekirdağ’da milli eğitimde bir operasyon mu yapılacak? Değişikliğin etkisini önümüzdeki günlerde yaşayacağız” dedi.

ÜÇLÜ KARARNAME YOK SAYILDI

Üçlü kararnamenin yok sayıldığını kaydeden Eren, “Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler görevden alınarak Ankara’da “Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı” olarak atandı. Görevden alınma bir görevlendirme yazısıyla gerçekleştirildi. Oysa Halis İŞLER Tekirdağ’a üçlü kararname ile atanmıştı. Böyle bir atamanın etik olmadığını söylüyorum. Bir görevlendirme yazısı ile üçlü kararname yok sayılmamalıdır” diye sözlerini tamamladı. Habertrak/Alev Zinni –Özel Haber

Günün Diğer Haberleri