SANAT DEVRİMCİDİR

Eğitim İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Yeşildağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri saldırıya uğrayan Müjdat Gezen Sanat Kültür ve Eğitim Vakfına dayanışma ziyareti gerçekleştirdiler.

SENDİKA - 2017-02-20 23:16:30

Müjdat Gezen Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı'na kundaklama girişiminde bulunuldu. 

Kadıköy Fahrettin Kerim Gökay Caddesi Şehir Kahya Sokağı’nda bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin giriş kapısında gece saatlerinde kundaklama girişiminde bulunuldu.

 
Eğitim İş Sendikası 2 nolu şube başkanı Mehmet Yeşildağ ve Yönetim kurulu üyeleri yaptıkları açıklamada;
"Sanat Devrimcidir, sanata ve sanatçıya kalkan eller kırılsın" dendi.

YORGUN AMA İNANÇLI

Büyük Mizah Ustası Gezen bu tür saldırılara alışık olduklarını ancak her türlü baskıya rağmen mücadeleye devam edeceklerini Sendika Şube Başkanı Yeşildağ ve üyelerle paylaştı.
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Eğitim -  İş 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Yeşildağ, ‘Sayın Gezen’i biraz yorgun ancak kararlı gördük. Sanata uzanan elin amacı bellidir. Sayın Müjdat Gezen olaydan duydukları üzüntüyü ifade etmişlerdir. Saldırıyı nefretle şiddetle kınıyoruz’ dedi.

Mehmet Yeşildağ,Atatürk devrim ve ilkelerine yürekten bağlı, cumhuriyet değerlerinin savunucusu, yaptığı özverili çalışmalar ile örnek bir sanatçı olan Müjdat Gezen ve dünyanın ilk parasız özel okulu Müjdat Gezen Sanat Merkezi, gerici zihniyetler tarafından tehdit olarak görülmektedir.

Eğitim-İş olarak, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne yapılan saldırıyı bir kez daha kınıyor, sanat Merkezi’nin tüm öğrencilerine, eğitmenlerine ve kurucusu Müjdat Gezen’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hukuksuzluğun biteceği özgür, demokratik bir Türkiye özlemiyle, Müjdat Gezen’in yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

Günün Diğer Haberleri