Eğitim-İş Denizli Şubesi’nden suç duyurusu

Pamukkale ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Zekeriya Çamlıbel’in, sosyal medya üzerinden cumhuriyet düşmanlığı paylaşımlarıyla anayasal suç işlediğini ileri süren Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay,

SENDİKA - 2017-02-16 23:31:14

Pamukkale ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Zekeriya Çamlıbel’in, sosyal medya üzerinden cumhuriyet düşmanlığı paylaşımlarıyla anayasal suç işlediğini ileri süren Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, yalnızca paylaşımda bulunan müdür hakkında değil o paylaşımı beğenen eğitimcilerle ilgili de suç duyurusunda bulundu, yetkilileri göreve davet etti.

PAMUKKALEHABER

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası(Eğitim-İş) Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, sosyal medyadan Cumhuriyet düşmanlığı paylaşımlarda bulunan eğitimciler hakkında suç duyurusunda bulundu.



Pamukkale Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yapan Zekeriya Çamlıbel’in  Cumartesi günü, “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönem noktamız, ya sandıkları patlatıp Osmanlının torunları olarak masaya yumruğumuzu vurup sahaya ineceğiz. Ya da 90 yıl daha sürünmeye devam edeceğiz. Ne diyordu imamı şerif hazretleri ‘fitne zamanı düşman oklarını takip edin o sizi hakka götürür” ifadelerini içeren paylaşımını tepki gösteren Özbay, “Şube müdürü bu paylaşımı anayasal suçtur, hainliktir. Bugün bu cumhuriyet düşmanı açıklamaları yapanlar eğer ki ulusal kurtuluş mücadelesinin verildiği dönemde yaşasalardı gözleri kırpmadan emperyalistlerle de işbirliği yapabilirdi” dedi.

EN ACISI BU KİŞİLERİN EĞİTİMİN İÇİNDE OLMALARI
En acısının da halkı kin ve düşmanlığa adeta iç savaşa sürükleyici bu tür söylemlerin eğitimin içerisindeki kişiler tarafından ortaya atılmasının olduğunu vurgulayan Özbay, “Denizli’de ve Türkiye’nin diğer illerinde bu kişilerin farklı bir grup oluşturduklarını ve kendi aralarında haberleştiklerini biliyoruz. Bu durum karşımızda organize bir suç örgütümü mü var? Sorusunu gündeme getiriyor. Bu ve bu zihniyetteki kişiler derhal o makamları terk etmelidirler” diye konuştu.



YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ
Yaptıkları basın açıklamasının bu kişiler hakkında bir suç duyuru olduğunu da belirten Özbay, Vali Ahmet Altıparmak ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’u göreve davet etti. Özbay, bu kişilerin yaptığı paylaşımlarla 657’in en az 5 maddesinden görevden alınma nedeni olduğunu ileri sürerek, yalnızca Çamlıbel hakkında değil, Çamlıbel’in cumhuriyet düşmanlığı içeren paylaşımlarını beğenen ilçe milli eğitim müdürleri başta olmak üzere diğer eğitimciler hakkında da derhal işlem başlatılmasını istedi. 

Özbay, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. 

Günün Diğer Haberleri