Okullar açıldı, okul sütü dağıtımı başladı ama 100 bin öğretmen açığı için takvim açıklanamıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 2. dönem okul sütü programını okulların açılmasıyla başlattı. Okullarda süt dağıtımı yapılmaya başlandı fakat 100 bin öğretmen açığı ile boş sınıflarda hangi öğretmen dağıtacak! Öğretmen atama takvimi neden açıklanmıyor.

ATAMA - 2017-02-07 22:28:01

2016-2017 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem açılışı ve okul sütü dağıtımı, Milli Eğitim bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla başladı. Atama takvimi ile ilgili olarak ne çalışma var ne de haber! Neden atama bekleyen 100 binlerce öğretmen adayının sesi duyulmuyor?

Milli Eğitim Bakanlığında hemen hemen her yetkili tarafından atama takviminin artık ŞUBAT’ta olacağı belirtilmesine rağmen ilk atama takviminde bu gerçekleşmedi ve bu saatten sonra da Şubat 2017’de atamanın gerçekleşmesi duyuruya çıkılması, kılavuzun yayınlanması, başvuruların alınması, tercihlerin alınması, başvuru sonuçlarının açıklanması ve mülakatların yapılması açısından Mart ayına bile yetişmesi çok zor.

Dolayısıyla yapılacak ilk duyuru ile ancak referandum öncesi bir ihtimal yetişebilir ama bu da MEB’in atamaları bir düzene sokması açısından ne kadar doğru. 2017 yılında Mart ayında belirlenecek olan 60 bin atamaların kurumlara dağılımının Maliye Bakanlığı tarafından açıklanmasından sonra MEB’e verilecek kadro belli olacak bu kapsamda da maalesef referandum öncesine bile oldukça zor.

Mart ayında Maliye Bakanlığının bu şekilde her yıl kadro dağılımlarını belirlemesine rağmen MEB o zaman Şubat ataması yapması hiçbir koşulda mümkün değil ve her yıl bu sorunla karşı karşı kalınacağı bilinmesine rağmen neden atamalar eğitim-öğretim yılının ortasında yapılmak isteniyor. Her yıl zaten bir düzende olan ve Yaz döneminde yapılan atamalar neden değiştirildi. Daha doğrusu değiştirilemedi.

Düzene gireceği belirtilen öğretmen atamaları zaten ilk atama ile düzensizliğe girdi ve sözleşmeli öğretmenlik sistemi tekrar öğretmen adayları için sorun olmaya başladı. Düzene gireceği belirtilen öğretmen atamaları hem sözleşmeli öğretmenlikle hem de atama düzensizliği ile şimdiden sorun olmaya başladı ve devam ediyor.

Kaynak: 2. dönem başladı, okul sütü dağıtılıyor ama 100 bin öğretmen açığı devam ediyor

Günün Diğer Haberleri