Eğitim İş İzmir Şubeleri MEB Müfredat Taslağını Değerlendirdi

Eğitim-İş Genel Merkezi, tüm illerdeki şubelerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat değişikliği taslak çalışmasına dair rapor istedi. Eğitim-İş Şubeleri tarafından hazırlanan ve olumsuz olarak yansıyan görüşler 42 sayfalık bir raporda toplandı

SENDİKA - 2017-01-25 16:17:05

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan müfredat değişikliği taslağına dair görüşlerini 42 sayfalık bir raporda topladı. Genel Merkezin tüm şubelerden görüş alarak oluşturduğu rapor, yapılmak istenen değişikliğe karşı genel olarak olumsuz görüş içeriyor. Genel Merkez’de raporu açıklamasının ardından Eğitim-İş İzmir 1,2 ve 3 No’lu Şube Başkanları, sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Şubeler adına açıklama yapan Eğitim-İş 1 No’lu Şube Başkanı Bülent Turan, Eğitim Bir-Sen tarafından hazırlanan ‘Gecikmiş Reform: Müfredatın Demokratikleştirilmesi’ adlı rapora atıfta bulundu. Adı anılan sendika bu çalışmayla ne söylemek istediğini, nelerden rahatsız olduğunu özetlemiş, diyen Başkan Turan, iki raporun da bilimsel yöntem ve teknikler kullanılarak hazırlanmadığını savundu.

RAPORLAR PARALEL
Hem MEB hem de Eğitim Bir-Sen tarafından hazırlanan raporda, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetin temel değerleri ve ruhuna milli mücadele kahramanlarına art niyetli bakıldığını ileri süren Bülen Turan; “Görülüyor ki laiklik ve cumhuriyet karşıtı söylemleri sakınmadan kamuoyu ile paylaşan bir sendikanın raporu Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı taslak eğitim programına esin kaynağı olmuş” eleştirisinde bulundu. MEB’in mevcut programın nesinden rahatsız olduğunu soran Başkan Turan; “Nasıl bir nesil yaratılmak istenmektedir ki değişikliğe gitme gereksinimi doğdu. Anlaşılan o ki Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı hayranlığı, Türkiye Cumhuriyeti kurucuları Mustafa Kemal ve arkadaşları yerine padişah savunuculuğu, laik, bilimsel eğitim yerine dinsel eğitimin, ulus-devlet yerine küreselleşmenin, toplumun ve ekonominin gereksinme duyduğu insan yerine küresel sermayenin gereksinim duyduğu bir sistem düşünülmekte” dedi.

YANGINDAN MAL KAÇIRMA
Başkan Turan, açıklamasının devamında yetkililere şu eleştirileri yöneltti: “Yangından mal kaçırır gibi Öğretim Programlarının Güncellenmesi Çalışmaları hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tüm okullarda zümre görüşü istedi. Bakanlık bu biçimde oldu bittilerle, öğretmenin tatile çıktığı zamana denk getirerek oradan gelecek görüşleri de işlevsiz hale getirmiş oluyor. MEB bu konuda da samimiyetsizliğini ortaya koydu. Cumhurbaşkanlığı sistemi tartışmaları da dikkate alındığında MEB’in yaptığı müfredat program taslağı daha da anlamlı duruma gelmekte.” Eğitim-İş İzmir Şubeleri ve Genel Merkezi, bu açıklama ile yapılacak olan değişikliği onaylamadığını ilan etti. 

http://share.interpress.com/share.aspx?mid=2597&i=20246408&ei=7E4F28EDCD7EFEDB7066DB4D00235B8E&m=T

Günün Diğer Haberleri