Olcay Dal, Eğitim sistemini değerlendirdi:Tatilde Nutuk Okuyun

Eğitim-İş Sendikası Edirne şube başkanı Olcay Dal yaptığını açıklamada, eğitim sistemi konusunda açıklamalarda bulundu.

SENDİKA - 2017-01-21 14:41:03

Eğitim-İş Sendikası Edirne şube başkanı Olcay Dal yaptığını açıklamada, eğitim sistemi konusunda açıklamalarda bulundu.

Eğitim-İş Edirne şube başkanlığında yapılan basın toplantısında Edirne şube başkanı Olcay Dal, Örgütlenme sekreteri Bülent Örs ve Mali sekreter Erhan toprak ile eğitimde ki müfredat, karne ve tatil konularını değerlendirdi.

BÖYLE BİR MÜFREDATI İLK KEZ GÖRDÜK

Edirne Şube başkanı Olcay Dal, “5+3+3 sistemini de denedik, 4+4+4’üde, 1 yıl hazırlık + 3 yıl olan lise sisteminin uzun bulunarak liselerin 3 yıla indirildiğini de yaşadık. Tüm liselerin 4 yıl haline geri getirildiğini de. Bu yıl ilk kez gördüğümüz Milli Eğitim Bakanlığın da ülkemizin her alanda bilinçli olarak oynana tabu oyununa katılmak istemesiydi. Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk kelimeleri kullanılmadan kutlanan resmi bayramlar gördük ama bu kelimelerin kullanılmaktan kaçıldığı müfredatı ilk kez görüyoruz” diye konuştu.

ANNE VE BABALARA TAVSİYE

İki hafta boyunca çocukların yapacak ödevleri de olmadığı için anne ve babalara tavsiyelerde bulunan Dal, “ Çocukları eve kapanıp teknolojinin esiri olmasına fırsat vermeyin. Çocuklarınızla birlikte kaliteli zaman geçirin. Havalar da uygun olur ise çocuklarınız ile birlikte müzelere, tarihi yerlere ve tiyatrolara gitmelerine imkan tanıyın. Kitap okumalarına tavsiye edin ve takipçisi olun. Notları düşük olan derslerin de sebebini tespit edin ve 2’inci dönem için önlemlerinizi şimdiden alın” dedi.

AKIL, BİLİM VE SANAT ORTAMINDA OKUMALILAR

 

Dal, eğitimde yaşanan sorunların aşılması, eğitimin eşit, parasız ve kamusal niteliğinin arttırılması ile mümkün olur. Eğitim-İş olarak , bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bilimsel, laik ve demokratik eğitim mücadelemizden vazgeçmeceğiz. Ülkemizin geleceğini oluşturacak yeni kuşakların, akıl , bilim ve sanat ortamında barış ve huzur içinde verilen bir eğitim sistemiyle yetiştirilmesi için her türlü dayatmanın karşısında olacağını belirtti.

Günün Diğer Haberleri