MEB Şubat ayı öğretmen alımı açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığına 2017 alımları kapsamında 60 bin kadrodan ne kadar ayrılacak? Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin 2017 Şubat ayı öğretmen alımları ile ilgili soruyu cevapladı. Şubat ayında atama olmayacak, atama gecikecek!

ATAMA - 2017-01-20 20:08:01

Bilindiği üzere 2017 kamu personeli alımları kapsamında sadece Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Emniyet birimlerine toplu alımlar olacağı açıklanmıştı. Toplpam 2017'deki 60 bin kadronun büyük kısmının MEB'e ait olacağı daha önce belirtilmesine rağmen henüz bu konu ile ilgili resmi açıklama ya yapılmadı ya da Bakan'ın açıklaması istendiği için yapılmamakta.

Son yapılan açıklamada ise Milli Eğitim Bakanlığı Müşteşarı Yusuf Tekin katıldığı bir panelde konuyla ilgili olarak kendisine sorulan öğretmen alımı ile ilgili soruya cevap verdi. Şubat ayında alınması gereken öğretmen alımları ile ilgili olarak birçok yerde 10 bin 15 bin gibi resmi olmayan beyanatlar varmış gibi gösterilmektedir. Bunun yanlış olduğunu ve MEB'de en önemli yetkililerden biri olan Yusuf Tekin'in de verdiği yanıtla bir kez daha kanıtlamış bulunmaktayız.

Çünkü 10 veya 15 bin öğretmen allımı konusunun gündeme geliyor olması öğretmenlerin beklentilerinin çok çok altındadır ve Bakanlığın ve özellikle de öğrencilerin öğretmen ihtiyacı göz önüne alındığında alım yapılacak sayının çok çok altındadır. Eğer bir sayı verilecekse daha önce söylenen ilk rakamlar neden açıklanmamakta. İlk açıklamalarda 30 bin alınacağı konusunda beyanlar bulunmaktadır. 30 bin bile azken daha az sayıların gündeme konması doğru değildi.

Müsteşar Yusuf Tekin yaptığı açıklamada ise Şubat ayında öğretmen alımları konusunda kamuya 2017 yılında 60 bin kamu personelinin verildiğini ve Milli Eğitim Bakanlığına verilecek sayının dağılımının yapılmadığı için net bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. Bu sayı her yıl Mart ayında yapıldığını söyleyen Müsteşar Şubat atmasının Mart, Hatta Nisan'a kadar olmayacağının da sinyalini vermiş oldu. Şubat'ta atamanın yetişmesinin mümkün olmadığını fakat bunun atama yapılmayacak anlamına gelmemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: mymemur

Günün Diğer Haberleri