Eğitim İş Uyardı;

Eğitim İş Karabük Şubesi yönetimi bir basın açıklaması yaparak Eğitim- Bir-Sen'in MEB'e önerdiği müfredat değişikliğini sert dille eleştirdi.

SENDİKA - 2017-01-20 19:47:12

Eğitim-İş Karabük Şubesi yönetimi adına açıklama yapan şube Başkanı Zeki  Çelik şunları dile getirdi" MEB’in tüm eğitim kademelerinde müfredatın yenilenmesi çalışmalarında sona gelindiğini duyurmasının ardından, hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) kendi müfredat önerilerini açıklamış, hazırlanan raporda, ortaokul ve lise müfredatlarından İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin çıkarılması, din dersinin İslami ağırlıklı olmak üzere birinci sınıftan itibaren verilmesi önerileri yer almıştır. İktidarla birlikte eğitim politikalarına şekil veren ve sık sık karma eğitime son verilmesi tartışmalarını gündeme getiren Eğitim Bir-Sen’in bu girişimi, Atatürk ilke ve inkılaplarına, demokratik, bilimsel ve laik eğitime açıkça meydan okumaktır.

                Bilindiği üzere MEB tarafından Ortaöğretim Tarih Dersi Öğretim Programı Taslağı yine yandaş sendikanın talepleri doğrultusunda hazırlanmış, ve bu programla çocukları Atatürk ve onun devrimlerinden arındırmak isteyen bir anlayış programı yerleştirilmek istenmiştir.Ancak unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve ulusun diğer manevi değerlerine bağlı nesil yetiştirme amacına uygun ders kitapları hazırlanması başta Anayasaya ve Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre zorunluluk teşkil etmektedir.

                Eğitim alanında asla pazarlık konusu yapmayacağımız, kurulduğumuz günden bugüne kadar en temel ilkemiz olan Atatürkçü, laik, bilimsel, demokratik, parasız, kamusal eğitim talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Eğitim-İş, eğitimde ve toplumda ayrımcılığın, eşitsizliğin, ötekileştirmenin karşısında olmaya eğitim sisteminin dinselleştirilmesine ve tek tipleştirmeye, karşı mücadele etmeye devam edecektir.

                Bakanlığı uyarıyoruz! “Devrim Kanunlarının” bir adım bile gerisine, geçit vermeyiz!"

Batıkaradenizekspresgazetesi

Günün Diğer Haberleri