EĞİTİMİN TEMEL SORUNU OKUL İSİMLERİ Mİ?

Adana’da son 5 yılda hangi okullarda, hangi gerekçeyle isim ve eğitim sistemi değişikliğine gidildiğini soran CHP’li Elif Doğan Türkmen,

EĞİTİM - 2017-01-15 14:54:52

OKUL İSİMLERİ NEDEN SORUN OLUYOR?

 EĞİTİM YAPILARI HANGİ İHTİYAÇTAN DEĞİŞTİRİLİYOR?

İlk-orta-lise eğitim kademelerindeki okulların isim ve eğitim sisteminde yapılan değişiklikler Meclis gündemine taşındı. CHP’li Elif Doğan Türkmen, Adana’da son 5 yılda hangi okulların isminin ve eğitim sistemin değiştirildiğini sordu.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

EĞİTİMİN TEMEL SORUNU OKUL İSİMLERİ Mİ?

Eğitimin devredilemeyen ve herkesin eşit biçimde yararlanabileceği kamusal bir hak olduğuna vurgu yapan Elif Doğan Türkmen, “ülkemizde, eğitim camiamızın, öğretmen, öğrenci ve okullarımızın bir dizi temel sorunları çözüm beklerken, ilk-orta-lise eğitim kademelerindeki birçok okulda, okul isimleri değiştirilmektedir. Bunun yanı sıra yine bazı okulların eğitim yapısında da değişiklik yapılması, kamuoyunda ciddi şikayetlere ve rahatsızlıklara neden olmaktadır” diye konuştu.

DEĞİŞİKLİKLERE KİM YADA KİMLER KARAR VERİYOR?

Adana’da özellikle eğitim yapısı değiştirilen okullarla ilgili mağdur edildikleri yönünde birçok veliden şikayet aldıklarını ifade eden Elif Doğan Türkmen; “veliler, eğitim yapısı değiştirilen okullara çocuklarını göndermek istememelerine rağmen buna mecbur bırakıldıklarını ifade etmektedirler” dedi.

Bakan Yılmaz’a Adana merkez, ilçe, köy ve mahallelerinde son 5 yılda hangi okullarda isim ve eğitim yapısında değişikliğe gidildiğini ve buna kim ya da kimlerin karar verdiğini soran Elif Doğan Türkmen; şu sorularının da yanıtlanmasını istedi:

  -Bu okulların önceki ve sonraki isimleri nelerdir? Açıklar mısınız?

-Eğitim yapısı değiştirilen okullar hangileridir? hangi eğitim yapısından hangi eğitim yapısına değiştirilmiştir?

 -Okulların isimleri hangi neden ve gerekçelerle değiştirilmiştir? İsim değişikliği ile amaçlanan nedir? 

-Okulların eğitim yapısındaki değişikliğin gerekçeleri nedir? Eğitim yapısındaki bu değişiklikler hangi ihtiyaç ve talepten doğmuştur?

-Özellikle eğitim yapısı değiştirilen okullara, öğrencilerin mecbur bırakıldığı yönündeki iddialar hakkında ne düşünüyorsunuz? Açıklar mısınız?

Günün Diğer Haberleri