SIKILAN BOĞAZ HEPİMİZİN HÜRRİYETİDİR

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık TBMM'de yaşanan kadına yönelik şiddeti kınadı.

SENDİKA - 2017-01-13 22:01:45

Hafta başı itibari ile TBMM’de Yeni Anayasa adı altında görüşmeler ve oy verme işlemi gerçekleştirilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’ne giydirilmek istenen , ortaçağ karanlığının ta kendisidir. Meclis oturumunda geçtiğimiz gün meydana gelen elim hadise ise “kerameti kendinden menkul” uygulamanın sonuçlarını en başından göstermiştir.
TBMM’de Siyasal İktidar milletvekilleri tarafından, Anayasa ya aykırı biçimde, açıktan oy kullanma olayı vukuu bulmuştur. AKP vekilleri , adeta bir yerlere mesaj gönderircesine, kendilerini ispatlama çabası içerisine girmişlerdir. Bu hukuksuzluğu belgeleme amaçlı telefonla çekim yapan CHP Milletvekillerinden Sayın Fatma Kaplan HÜRRİYET, AKP Grup Başkanı Mustafa ELİTAŞ ve AKP İdare Amiri Ahmet GÜNDOĞDU tarafından faşizan saldırıya maruz kalmıştır. Bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Fiili olarak Sayın HÜRRİYET’in boğazını sıkma suretiyle darp eden kişi Ahmet GÜNDOĞDU ’yu vekilliğinden önce de sözüm ona sendika başkanlığı döneminden, eğitimcilerimize yaşattığı hak kayıplarından tanırız. Geçmişte eğitimcilere yaşattığı hak kaybını tüm halka yaşatma isteği gözünü döndürmüş ve kendisini bir kadına saldırı durumuna kadar getirmiştir. Sıkılan boğaz sadece Sayın HÜRRİYET’in değil, hepimizindir.
Kadına şiddetin yaşamın tüm alanlarından silinmesi çabalarımıza karşın, şiddet Gazi Meclise kadar taşınmıştır.

Tepkiliyiz, fikrin yerini şiddet aldığı için,

Tepkiliyiz, kadınlarımıza olan bakışınıza,

Tepkiliyiz, kadına şiddetin “Bırakın kadınlarımızı, dünyayı kendi gözleriyle keşfetsinler” diyen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurmuş olduğu Gazi Meclise kadar taşınmasına,

Tepkiliyiz, şiddeti gerçekleştirenin bir eğitimci olmasına…

Eğitim İş olarak, varlık sebebimiz olan Cumhuriyetimiz ve onun kurucusu olan Ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve eserlerini her koşulda koruyacağımıza ve onu korumaya ant içmiş mücadelecilerimizin yanında olacağımızı yinelerken, Saldırıya uğrayan Milletvekilimiz Sayın Fatma Kaplan HÜRİYET’e geçmiş olsun diyor, uğramış olduğu faşizan saldırıyı bir kez daha kınıyorum.


Mehmet BALIK
Eğitim İş Genel Başkanı

Günün Diğer Haberleri