10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Eğitim-İş Konya Şubesi Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Basın Yayın Sekreteri Özgür Genç, Ulusumuzun gözü kulağı olan, her türlü koşulda kamuoyunu aydınlatan basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladıklarını söyledi.

SENDİKA - 2017-01-09 23:57:25

Ulusumuzun gözü kulağı olan, her türlü koşulda kamuoyunu aydınlatan basın emekçilerinin”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyoruz.

Bugün çalışan gazetecilere önemli ekonomik ve toplumsal olanaklar tanıyan 212 Sayılı Yasa’nın kabulünün 56. yıl dönümü. Ancak ne yazık ki, basın emekçileri bugün 56 yıl öncesinden bile daha güç koşullarda görev yapmaktadır.

Medyanın objektif esaslar çerçevesinde, eleştiri özgürlüğü yoluyla toplumsal denetim işlevini yerine getirmesi, doğruya ve toplumsal yarara ulaşma hedefinin bir parçasıdır. Ne yazık ki son dönemde yaşanan gelişmeler, ülkemizdeki yazılı ve görsel medyanın bu görevinden uzaklaştırılmak istenildiğini göstermektedir.

Örtülü sansür uygulamaları, yayın politikaları ile ilgili gizli ya da açıktan uygulanan baskılar ülkemizdeki basın özgürlüğünün üzerinde dolaşan kara bir bulut gibidir. Oysaki doğru haber alma, doğruları ve gerçekleri bilme hakkı demokrasinin gereğidir. İfade özgürlüğünden söz edenlerin, hem bu hakkın, hem de bilgilenme hakkının demokrasilerde gazeteciler aracılığı ile kullanılabileceği gerçeğini görmezden gelmeleri de düşündürücüdür.

Aynı zamanda görevlerini yaparken şehit edilen basın emekçileri ile yazdıkları haberler,kitaplar nedeniyle cezaevlerinde bulunan gazetecilerin sayısı bellek sınırlarını zorlamaktadır

Eğitim-İş olarak basınımızın, bilgi verme ve kamuoyu oluşturma görevlerini baskı altında kalmadan yerine getirebilmeleri için gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyi hale getirilmesini, sendikal örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasını, mesleki saygınlıklarının yeniden kazandırılması gerektiğini vurguluyoruz. Tüm basın emekçilerinin “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyoruz.

 

        Özgür Genç

Eğitim İş Konya Şubesi

Şube Basın Yayın Sekreteri

Günün Diğer Haberleri