‘e-Okul’ sistemi veliye kapatılsın

Eğitim-İş Şube Başkanı Iltar, e-Okul veli bilgilendirme sisteminde notların veliler tarafından görülmesinin sakıncalı olduğunu belirtti ve “Öğretmenle veli karşı karşıya gelebiliyor” dedi

SENDİKA - 2017-01-09 12:39:29

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, e-Okul veli bilgilendirme sisteminin öğretmenle veliyi karşı karşıya getirdiğini savunarak sistemin kapatılmasını istedi. Öğrenci notlarının veliler tarafından görülmesinin olumsuz sonuçlar doğurduğunu kaydeden Iltar, “e-Okul sistemindeki notların dönem sonuna bir ay kala veliler tarafından görülmesi engellenmeli. Çünkü hiçbir veli çocuğuyla ilgili herhangi bir olumsuzluğu kabul etmez. Çocuğun notu düşük görüldüğünde okul idaresine, öğretmene hakarete varacak boyutta davranışlarda bulunulabiliyor” dedi.

Karnenin hükmü kalmıyor

Bu durumun öğretmen, öğrenci ve veli açısından olumsuz sonuçlara yol açtığına değinen Iltar, “Dönem sonunda çocuklara zaten karne veriliyor. Karnedeki davranış bölümündeki notlar çok önemli. e-Okul sisteminde notlar görüldüğü için karnenin bir önemi kalmıyor. Veli de çocuğunun durumunu kabullenmiyor. Öğretmenle, idareyle tartışıyor. Sonuç olarak bakıyorsunuz şikâyet etmiş taraflardan biri, eli çantalı müfettişler okula geliyor okuldaki işleyiş aksıyor. Huzur kalmıyor. e-Okul sistemi dönemin bitmesine bir ay kala velilere kapatılmalıdır” şeklinde konuştu.

Esra ALTUNKES

Akdenizmanset.com.tr

Günün Diğer Haberleri