EĞİTİM İŞ:İZMİR ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK

Eğitim İş genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada;

SENDİKA - 2017-01-08 20:01:38

Genel Başkanımız Mehmet Balık ve Genel Sekreterimiz Şükrü Balun, İzmir Şubelerimizin Yönetim Kurulu Üyeleri ve üyelerimizle birlikte, perşembe günü İzmir Adliyesi’ne yönelik gerçekleşen saldırıyı kınayarak olayın gerçekleştiği noktaya yaşamını yitiren polis memuru Fethi Sekin ve Büro-İş sendikamızın üyesi, adliye çalışanı Musa Can için kırmızı karanfiller bıraktı.

Genel Başkanımız Mehmet Balık burada yaptığı açıklamada, şöyle konuştu;

“Gerçekleştirilen hain terör saldırısı sonrası, yaptığı kahramanca müdahaleyle can kayıplarının artmasını önleyen polis memuru Fethi Sekin’i ve Büro-İş Sendikamızın Üyesi Musa Can’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Sivil korunmasız vatandaşlarımıza yönelen emperyalizmin tetikçisi terör örgütleri, ülkemizi yangın yerine çevirmiştir. Ülkemiz art arda gelen terör saldırıları nedeniyle sarsılmakta, masum vatandaşlarımız yaşamını kaybetmektedir. Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi derdine düşen siyasi iktidarı buradan uyarıyoruz, öncelik halkın can güvenliğinin sağlanması ve ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunması olmalıdır.  

Terörü bir kez daha lanetliyor, burada yitirdiğimiz şehitlerimize rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz.”

Balık ve MYK üyelerimiz daha sonra Musa Can için Uzundere Cemevi’nde yapılan cenaze törenine katıldı.

Günün Diğer Haberleri