Hangi illerde okullar tatil! 9 Ocak kar tatili tam liste

Bursa, Zonguldak ile Düzce'nin Akçakoca ve Çanakkale'nin bazı ilçelerinde 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. Meteroroloji'den yapılan son uyarıya göre hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 6-12 derece azalacak. İstanbul Valiliği'nden son dakika gelen açıklamada ise kar nedeniyle İstanbul'da eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

EĞİTİM - 2017-01-08 16:22:48

Olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle, Bursa, Zonguldak ve Düzce'de bir gün, Çanakkale'de iki gün süreyle eğitime ara verildi.

ÇORUM

 

Çorum'da kar yağışı dolayısıyla merkez, İskilip, Ortaköy ve Mecitözü ilçelerinde yarın eğitime ara verildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için kent merkezi ile İskilip, Ortaköy ve Mecitözü ilçelerindeki okullarda yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

 

Kar yağışının durumuna göre diğer ilçelerde de okulların tatil edilebileceği belirtildi.

 

AMASYA

 

Amasya'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.

 

Amasya Valisi Salih Işık yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğuna işaret etti.

 

Meteoroloji verilerine göre kar yağışının süreceğini belirten Işık, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitim ve öğretime yarın bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

 

Engelli ve hamile memurların da yarın izinli sayılmasının kararlaştırıldığı bildirildi. 


AKSARAY
 

09 Ocak 2017 Pazartesi günü ilimiz merkez ve merkeze bağlı tüm eğitim kurumları ile ilçelerin tamamında  kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personel de 1 gün idari izinli sayılacaktır.

 

BOLU

 

BOLU’da aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar yarın için bir gün süreyle tatil edilirken, kamuda çalışan engelli ve hamilelere de idari izin verildi. İl genelinde aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildi. Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle il merkez ve ilçelerde 9 Ocak Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca 9 Ocak Pazartesi günü engelli ve hamile kamu görevlileri 1 gün idari izinli sayılacaktır. Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri İle Halk Eğitim Merkezleri’de 9 Ocak 2017 günü bir gün tatil edilmiştir" denildi.

 

SAKARYA

 

Sakarya’da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın il genelinde okullar tatil edildi.Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek olumsuz hava koşulları nedeniyle 9 Ocak pazartesi günü il genelinde tüm okulların bir gün süreyle tatil edilmesi kararını verdi.

 

KONYA

 

Konya merkez ve 7 ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il merkezinde yarın ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, il genelinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ve hamileler ile özel kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinin de 1 gün idari izinli sayılacağı kaydedildi. Ayrıca, Akşehir, Kadınhanı, Tuzlukçu, Seydişehir, Ilgın, Altınekin ve Sarayönü ilçelerinde de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

 

İSTANBUL

 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kent genelinde zaman zaman kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

 

Şahin, twitter hesabından yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışının il genelinde etkisini sürdürdüğünü belirtti.

 

Vali Şahin, açıklamasında, "İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın 1 gün süreyle ara verilmiştir." ifadesini kullandı.

 

İstanbul Valiliği, kent genelinde etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışının araç ve yaya ulaşımında yol açabileceği olumsuz etkiler nedeniyle eğitim ve öğretim faaliyetlerine, yarın bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

 

Valiliğin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 6 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışının aralıklı olarak devam ettiği belirtildi.

 

Açıklamada, "Kar yağışının neticesinde kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmi ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, rehberlik araştırma ve halk eğitim merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine, 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

 

Ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personellerle hamile çalışanların da idari izinli sayılacağı aktarıldı.

KOCAELİ
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarının yol açtığı buzlanma riski nedeniyle, il genelinde anaokulları, ilk, orta, lise ve yaygın eğitim kurumlarında (özel rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime, 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.
 
Açıklamada ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

TEKİRDAĞ
 
Tekirdağ’da kar yağışı, soğuk ve buzlanma nedeniyle ilçeleri de kapsayacak şekilde okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi.
 
Öte yandan, Tekirdağ Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada kar yağışı ve buzlanma nedeniyle hamile ve engelli olan devlet memurlarının da 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi

 

EDİRNE

 

Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.

 

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.

 

Valilik kararı ile eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, ''Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edilmiştir.'' dedi.

 

Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.
 
SAMSUN

 

Samsun'un bazı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Vezirköprü, Ladik, Havza, Kavak, Asarcık ve Çarşamba ilçelerinde yarın 1 gün süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi.

 

Yetkililer, kar yağışının etkili olması haline kent merkezinde de okulların tatil edilebileceğini kaydetti.

 

NEVŞEHİR/YOZGAT

 

Nevşehir genelinde ve Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.

 

Nevşehir'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelindeki tüm okullar yarın tatil edildi.

 

Yozgat'ta da yoğun kar yağışı sebebiyle Yenifakılı ilçe merkezi ve köylerinde de eğitime 1 gün ara verildi. İlçede 5 köy yolu da ulaşıma kapandı.

 

Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, yoğun kar yağışının sürdüğünü belirerek, 5 köy yolunun kapalı olduğunu, okulların da yarın tatil edildiğini söyledi.

 

Öte yandan, Kırşehir'de kapalı 82 köy yolundan 47'si ulaşıma açıldı.

 

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, geceden itibaren yağan kar ve tipi nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde ulaşıma kapanan 82 köy yolundan 47'sinde ulaşım yeniden sağlandı.

 

Ekipler, 35 köy yolunu ulaşıma açma çalışmalarına devam ediyor.

 

KIRKLARELİ

 

Kırklareli'de olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.

 

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.

 

Aşım, ''Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edildi. Bazı bölgelerimizde kar kalınlığı 1,5 metreye yükselmiş durumda. Bu nedenle eğitime bir gün ara verdik.'' dedi.

 

Bu arada Valilikten yapılan yazılı açıklamada da kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

 

KASTAMONU

 

Kastamonu'da, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim öğretime ara verilecek.

 

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu vurgulandı.

 

Açıklamada, Kastamonu merkezindeki tüm okullar ile merkeze bağlı taşımalı eğitim yapılan okullarda 9 Ocak Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

 

YALOVA/BALIKESİR

 

Yalova ile Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

 

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

 

Bandırma Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada da olumsuz hava şartlarının devam etmesinin beklenmesi nedeniyle ilçe genelindeki tüm anaokul, ilk ve ortaokullar ile liselerde yarın eğitim ve öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

 

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

 

TOKAT

 

Tokat'ta kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğuna işaret etti.

 

Meteoroloji verilerine göre kar yağışının süreceğini belirten Yazıcı, " İl Hıfzıssıhha Kurulu, yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verdi. Aynı zamanda engelli ve hamile memurların yarın izinli sayılması kararlaştırıldı." dedi.
 
BURSA

 

Bursa'da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.

 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, ilimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

 

ÇANAKKALE

 

Çanakkale'de kent merkezi ile 8 ilçede yarın, Gelibolu ilçesinde de yarın ve salı günü olumsuz hava şartları nedeniyle okullar tatil edildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okullarla ilgili tatil kararı alındığını söyledi.

 

Ulaşımın bazı bölgelerde güçlükle yapıldığı kentte, merkez ile Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Yenice ve Lapseki ilçelerindeki tüm okullarda yarın eğitim yapılmayacağını aktaran Memiş, Gelibolu ilçesinde ise 9 ve 10 Ocak olmak üzere iki gün eğitime ara verildiğini kaydetti.

 

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.
 
ZONGULDAK

 

Zonguldak'ta il merkezi, belde, bağlı köyler ve Kozlu, Kilimli, Ereğli ilçeleri ile Düzce'nin Akçakoca ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Zonguldak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarının yarın tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, okulların tatil edildiği merkez ilçe ile diğer ilçelerde de kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, etkisini sürdüren kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için ilçe genelinde yarın eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

DÜZCE

 
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de kentte etkili olan yoğun kar yağışının ardından hıfzıssıhha kararı gereğince okulların tatil edildiğini söyledi.

 

İlçede buzlanmanın artmasının da beklendiğini aktaran Yemenici, aksaklığa meydan vermemek adına kentte eğitim ve öğretime, 9 Ocak 2017 tarihinde 1 gün ara verileceğini, ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

ORDU
 

ORDU İLİ GENELİNDE YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 09 OCAK 2017 PAZARTESİ GÜNÜ İTİBARİYLE EĞİTİM-ÖĞRETİME ARA VERİLEN İLÇELERİMİZ

 
 
 

S.N.

İLÇE

TARİH

AÇIKLAMALAR

 

1

ALTINORDU

09 OCAK 2017

Eğitim-öğretim devam ediyor.

 

2

AKKUŞ

09 OCAK 2017

Yoğun kar yağışı nedeniyle (1) bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi.

 

3

AYBASTI

09 OCAK 2017

Eğitim-öğretim devam ediyor.

 

4

ÇAMAŞ

09 OCAK 2017

Yoğun kar yağışı nedeniyle (1) bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi.

 

5

ÇATALPINAR

09 OCAK 2017

Yoğun kar yağışı nedeniyle (1) bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi.

 

6

ÇAYBAŞI

09 OCAK 2017

Yoğun kar yağışı nedeniyle (1) bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi.

 

7

FATSA

09 OCAK 2017

İlçe Merkezindeki okullar hariç; İlçe Merkezi dışındaki mahallelerdeki okullar (Aslancami, Ilıca,Yassıtaş,  Kulak, Demirci , Meşebükü, Yalıköy, Kösebucağı, Geyikçeli, Hatipli, Hasan Yahşi, Bolaman İlkokulu/ Ortaokulu, Bolaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi )ile taşımalı eğitim uygulaması ile gelen Temel Eğitim,  Ortaöğretim ve Özel Eğitim öğrencileri için 1 gün süre ile eğitim-öğretime ara verilmiştir.

 

8

GÖLKÖY

09 OCAK 2017

Yoğun kar yağışı nedeniyle (1) bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi.

 

9

GÜLYALI

09 OCAK 2017

Eğitim-öğretim devam ediyor.

 

10

GÜRGENTEPE

09 OCAK 2017

Yoğun kar yağışı nedeniyle (1) bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi.

 

11

İKİZCE

09 OCAK 2017

Yoğun kar yağışı nedeniyle (1) bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi.

 

12

KABADÜZ

09 OCAK 2017

Eğitim-öğretim devam ediyor.

 

13

KABATAŞ

09 OCAK 2017

Yoğun kar yağışı nedeniyle (1) bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi.

 

14

KORGAN

09 OCAK 2017

Yoğun kar yağışı nedeniyle (1) bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi.

 

15

KUMRU

09 OCAK 2017

Yoğun kar yağışı nedeniyle (1) bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi.

 

16

MESUDİYE

09 OCAK 2017

Eğitim-öğretim devam ediyor.

 

17

PERŞEMBE

09 OCAK 2017

Eğitim-öğretim devam ediyor.

 

18

ULUBEY

09 OCAK 2017

Yoğun kar yağışı nedeniyle (1) bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi.

 

19

 ÜNYE

09 OCAK 2017

Eğitim-öğretim devam ediyor. Pelitliyatak,Yenikent, Tekkiraz, Fatih Meydan, İnkur, Yeşilkent, Ataköy,  Erenyurt Mahallelerindeki okullarda, Yüceler İlkokulu   ile ücretsiz  taşımalı eğitim uygulaması ile gelen Özel Eğitim, Temel Eğitim  ve ortaöğretim öğrencileri için 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir.

 

MANİSA

Manisa İl Mem'den yapılan açıklamaya göre olumsuz hava koşulları nedeniyle 09.01.2017 pazartesi günü tatil edilen okullar:

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ RAPORU

 

Günün Diğer Haberleri