METEOROLOJİ’DEN 6 İL İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

ANKARA (ANKA) – Hava sıcaklığı öğle saatlerinden sonra Marmara'da 6 ila 8 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. İstanbul, Balıkesir, Kütahya, Uşak, ve Denizli çevreleri ve Burdur'un batı kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Başkentte ise gece saatlerinden sonra batı kesimlerinde kar yağışının görülmesi öngörülüyor.

EKONOMİ - 2017-01-06 17:35:04

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun geneli çok bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz’in batısı ile Eskişehir, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri yağışlı geçecek. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışlar, Kıyı Ege ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Denizli ve Uşak çevreleri ile Burdur ve Kütahya'nın batı kesimlerinde ve akşam saatlerine doğru İstanbul Avrupa yakasından başlamak üzere Marmara'nın güney ve doğusunda yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Akşam ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı öğle saatlerinden sonra Marmara'da hissedilir derecede (6 ila 8 derece) azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da güney yönlerden, öğle saatlerinden itibaren Marmara'da kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

- YOĞUN KAR VE FIRTINA UYARISI-

Yağışlar, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya'nın batı kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yurdun batı kesimlerinde beklenen kar yağışlarının akşam saatlerine doğru İstanbul Avrupa yakasında ve devamında Marmara'nın doğusu ile Balıkesir, Kütahya, Uşak, ve Denizli çevreleri ve Burdur'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacak. Yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksama, tipi şeklinde yağış gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Rüzgar ise Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden, öğle saatlerinden itibaren Marmara'da kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgar nedeniyle özellikle çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınması istendi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar, ilk saatlerde bölgenin batısında kuvvetli yağmur ve sağanak, akşam saatlerine doğru İstanbul Avrupa yakasında ve devamında bölgenin doğusu ile Balıkesir çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, ilk saatlerde güney yönlerden, öğle saatlerinden itibaren ise kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

EGE BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, Kıyı Ege'de kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, zamanla Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, güney yönlerden, gece saatlerinden sonra kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, bölgenin batısında güney yönlerden kısa süreli kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın batı kesimleri kar yağışlı geçecek. Rüzgar, güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batısı yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı, batısı çok bulutlu, ilk saatlerde Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevreleri hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Akşam saatlerinden itibaren bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu, ilk saatlerde Adıyaman çevreleri hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerine doğru Avrupa yakasında yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. (11)

İZMİR: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren yer yer karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçecek. Yağışlar, gündüz saatlerinde zaman zaman kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacak. (14)

ADANA: Çok bulutlu, ilk saatlerde kıyı kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (15)

ANTALYA: Çok bulutlu, il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, batı kesimlerde yer yer kuvvetli olacak. (17)

ANKARA: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batı kesimlerinin kar yağışlı geçecek. (8) °C

ERZURUM: Çok bulutlu. (-2)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu. (9) (ANKA) (YE/ORH) 

Günün Diğer Haberleri