CHP’li Elif Doğan Türkmen’in, şaibeli 2010 KPSS hakkındaki soru önergesini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Yanıtladı

2010 KPSS ile 89 bin 423 kişinin kadro yerleştirmesinin yapıldığını açıkladı. Elif Doğan Türkmen; “kopyacılar yüzünden atanamayan binlerce kişinin mağduriyeti sürüyor” dedi.

SINAVLAR - 2017-01-06 11:57:23

Soruları çalınan şaibeli 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) yankıları sürüyor. CHP’li Elif Doğan Türkmen’in sınavın yarattığı mağduriyetler hakkında Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz cevapladı. Bakan Yılmaz, 2010 KPSS ile 13 ayrı yerleştirmede 47 bin 956’sı kadrolu, 41 bin 467’si sözleşmeli olmak üzere toplam 89 bin 423 kişinin yerleştirmesinin yapıldığını açıkladı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen’in sınav soruları çalınan şaibeli 2010 KPSS hakkındaki önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz şunları söyledi:

“Sözkonusu atamalardan, A grubu kadro alımları Devlet Personel Başkanlığı, öğretmen alımları ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Sınavlarda hangilerinin usulsüzlük yapıp, hangilerinin hakkıyla kazandığının 670 sayılı KHK gereğince yerine getirilecektir. Ankara Cumhuriyet Savcılığı Anayasal Suçlar Bürosu tarafından soruşturmalar devam ediyor.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlatılan adli soruşturmalar da devam ediyor ve henüz soruların ne şekilde hukuk dışı olarak elde edildiği saptanamadı: Somut tespitler ortaya çıktığında sorumlular hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır”

Elif Doğan Türkmen de Bakan Yılmaz’ın cevabına ilişkin yaptığı değerlendirmede; kopyacılar yüzünden, yüksek puan almalarına rağmen binlerce kişinin atamasının yapılamadığına ve bakanın bu konuda bir açıklamada bulunmadığına dikkat çekti. Türkmen; “kopyacılar yüzünden ataması yapılamayan ve mağdur edilenlerin bu mağduriyetleri giderilmeli ve söz konusu sınavı hakkıyla kazananlar da mağdur edilmemelidir.” dedi.

Günün Diğer Haberleri