Eğitim İş, zammı öğretmenlere armağan etti

Öğretmenlere geçtiğimiz yıl iki saati geçmemek üzere ödenen nöbet ücreti Eğitim İş Sendikası tarafından verilen mücadele sonucu üç saate çıkarıldı.

SENDİKA - 2017-01-08 11:33:29

Öğretmenlere geçtiğimiz yıl iki saati geçmemek üzere ödenen nöbet ücreti Eğitim İş Sendikası tarafından verilen mücadele sonucu üç saate çıkarıldı. Eğitim İş Çanakkale Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Toplu sözleşmelerde alınan karar gereği öğretmenlerin 2017 yılından itibaren haftalık 3 saat olarak ödenecek” denilerek öğretmenlere müjde verildi. 

 2012 yılından beri Eğitim İş’in aldığı karar ile 3 yıl boyunca yürüttüğü “Ücret Yoksa Nöbete yok” ve “Angaryaya Hayır” gibi nöbet tutmama eylemleri sonucu 2015 yılında yapılan ve 2016-2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşmelerde öğretmenlere nöbet ücreti ödenmesi kazanımıyla sonuçlanarak karara bağlandı.Eğitim İş tarafından yapılan yazılı açıklamada bu kazanım; “Öğretmenlere zaferle kazanılmış bir armağanıdır” denildi. 2016 yılından itibaren öğretmenlerin fiili olarak tuttukları nöbet görevleri için haftada 2 saati geçmemek üzere nöbet ücreti ödendi. Toplu sözleşmelerde alınan karar gereği öğretmenlerin 2017 yılından itibaren haftalık 3 saat olarak ödenecek. Haftada 3 saatlik olarak ödenecek nöbet ücretiyle öğretmenlerin eline aylık 135 TL kazanım geçecek. Eğitim İş Çanakkale Şubesi tarafından yapılan açıklamanın devamında; “Bazı okullarda öğretmen yetersizliği bahane edilerek bazı haftalarda çift nöbet görevleri verildiğini biliyoruz. Eğitim İş olarak çift nöbet konusunu yargıya taşımış ve davamızın takipçisiyiz. Nöbet ücretleri ile ilgili Eğitim İş’in haftalık nöbet görevleri karşılığı olarak en az 6 saat ücret verilmesi ve normdan sayılması şartımız ve ısrarımız devam edecektir.2018 ve sonraki yıllarda öğretmenlere ödenecek nöbet ücretlerinin artışı ve gerçekçi bir nöbet yönetmeliği için tüm gücümüzle mücadelemizi artırarak devam edeceğiz" denildi. 

Öğretmendiyarı

Günün Diğer Haberleri