EĞİTİM İŞ MEB MEVZUATI VE YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK ÖNGÖREN YASA HAKKINDA DEĞERLENDİRME RAPORU YAYINLADI

Eğitim İş Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada;Eğitim-İŞ Sendikası olarak düzenlemelerin yanlışlığını anlatmaya, bu yanlışlardan dönülmesi için gerekli tüm girişimlerde bulunmaya ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz denildi.

SENDİKA - 2017-01-03 18:00:49

Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 09.12.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

Düzenlemede, 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu  ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanuna ilişkin esaslı değişiklikler öngörülmüştür.

 

Özetle belirtmek gerekirse, 652 sayılı KHK ve Milli Eğitim Temel Kanununa ilişkin değişikliklere ilişkin olarak bu hususta Maarif müfettişliği, mesleki eğitim merkezleri ve proje okullarına ilişkin düzenlemeler, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununda da disiplin hükümleri temel sorunlar olarak göze çarpmaktadır. Her yönüyle baskıcı, nitelikli eğitimi ortadan kaldıran, üniversite özerkliği ve bilim özgürlüğünü zedeleyici, Ülkemizin çocuk işçi, çocuk gelin gibi temel yakıcı problemlerini de körükleyici nitelikte düzenlemelerin yer alması bir başka sorun olarak yerini almıştır.

 

Merkez Yönetim Kurulumuz, Genel Merkez Hukuk Büromuz, Üniversiteler Şubemiz ve uzman görüşlerinin katkılarıyla hazırlanan değerlendirme raporumuz, yasanın hukuka aykırı hükümlerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulmasına katkı olmak üzere Ana Muhalefet Partisine sunulmuştur.

Tüm platformlarda Eğitim-İŞ Sendikası olarak düzenlemelerin yanlışlığını anlatmaya, bu yanlışlardan dönülmesi için gerekli tüm girişimlerde bulunmaya ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.  

 

Raporu indirmek için tıklayınız

Günün Diğer Haberleri