Nasıl yaşayacağız biz bu ülkede?

Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı sonrasında bir açıklama yayınladı.

SENDİKA - 2017-01-01 16:35:21

       İstanbul Reina ‘ daki terör saldırısında amaçları sadece yılbaşı gecesinde eğlenmek olan masum insanların hayat tarzlarına karşı yapılmış insanlık dışı bir saldırıdır.39 kişi hayatını kaybetmiş, 69 kişi yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabır dileklerimle birlikte yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

      İstanbul Valisi Vasip Şahin ‘de olayla ilgili açıklamasında …’çok vahşice, acımasızca, orada sadece yılbaşını kutlamak ve eğlenmek üzere gelmiş masum insanların üzerine çok acımazca kurşun yağdırarak maalesef bugünkü olayı meydana getirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır’ diyerek üzüntülerini ifade etmektedir. Bu tespit ve düşünceler hepimizin ortak kaygısıdır. Ancak bu olayların buralara kadar gelmesinde, birinci derecede sorumlu olanların bir özeleştiri de yapmaları gerekir.

      Okullarımızda FETÖ terör örgütü cemaatin yaptığı yıkımı hep beraber yaşadık ve gördük. Basılı kitaplarını bile, Milli Eğitimin Bakanlığı okullar açıldıktan iki ay sonra ayıklayabildi. Biz Eğitim-İş Sendikası olarak uyarıyoruz. Bu cemaat yapılarının uzantıları olan dini görünümlü yapılar yine okullarımızda çeşitli şekillerde faaliyetlerini sürdürmektedir. Yurtlarında öğrencilerimizin nasıl bir eğitime tabi tutuldukları bilinmektedir. Devletin görevi anayasamıza göre; çocukların ve gençlerin eğitimini kendi kaynakları ile sağlamaktır. Gençleri onların eline teslim ettiğimiz sürece bu ülkenin terörden ve bu teröristlerden kurtulma şansı yoktur.

      Bu ülkede huzur ve barış ortamı planlı olarak, yok edilmektedir. İnsanların etnik yapıları, dini inançları sorgulanarak bir taraftan toplum ayrıştırılmakta, diğer taraftan terör saldırıları ile yaşam tarzları hedef alınmaktadır. Ülkemiz giderek, yaşanamaz hale getirilmektedir. Vatandaşın can güvenliği kalmamıştır. Ortadoğu ülkelerinde gördüğümüz her türlü terör örgütlerinin benzerleri bizim ülkemizde de kendilerine yaşam alanı bulmuşlardır. Bir yandan bölücü terör örgütü PKK ve uzantıları diğer yandan İslamcı terör örgütleri İŞİD, Hizbullah ve benzerleri en son da  FETÖ cemaat yapısının  darbe girişimi  ve arkasından yaşadığımız terör saldırıları ile birlikte ülkemiz dünya da ve bölgemizde güven kaybetmektedir. Sonuçta insanlık dışı bu saldırıdan eşi yaralı kurtulan vatandaşımız; kameralar karşısında ‘nasıl yaşayacağız biz bu ülkede? Diye sormaktadır.

         Terör kimden ve nereden gelirse gelsin bir vahşettir. Bir insanlık sucudur. Masum insanların sokakta, düğünde, eğlencede, meydanlarda, uğradığı bu terör saldırılarının kaynakları yok edilmediği sürece olayları kınamanın bir anlamı yoktur.01.01.2017

                                                                      Rüstem KARA

                                                        Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı

Günün Diğer Haberleri