2017 sınav takvimi yayımlandı

ÖSYM'nin yapacağı sınavlar için 2017 sınav takvimi yayımlandı

SINAVLAR - 2016-12-30 14:26:37

ÖSYM'nin yapacağı sınavlar için 2017 sınav takvimi yayımlandı.

Yayımlanan takvime göre KPSS A grubu öğretmenlik ve Genel Kültür-Genel Yenetek sınavları 21 ila 28 Mayıs'ta, KPSS Alan Bilgisi (Öğretmenlik) Sınavı da 16 Temmuz'da yapılacak.

Sınav Takvimini indirmek için tıklayınız

Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.

** Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

*** Adayların DHBT'ye girmek için başvuru yapmadan önce öğrenim düzeyine uygun olarak KPSS başvurusu yapmaları gerekmektedir. DHBT'ye gireceği öğrenim düzeyinde KPSS başvurusunu yapmayan adayların DHBT'ye başvuruları sistem tarafından engellenecektir.

**** Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ile Elektronik Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavları (e-ALES), ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Merkezi) yapılacaktır. Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin aday kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23:59'a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir.

Günün Diğer Haberleri