Aydın'da Eğitim-İş'ten Emekli Üyelere Plaket!

Eğitim-İş Aydın Şubesi emekli olan üyelerine plaket verdi. Plaket törenine Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Şaban Özdemir katıldı.

SENDİKA - 2016-12-26 09:59:50

Eğitim ve Bilim İş görenleri Sendikası(Eğitim-İş) Aydın Şube Başkanı Yener Bozkurt, 10 yıl önce çok az kişi yola çıktıklarını belirterek, "Bugünkü toplantıda baktığımız zaman çok kalabalık bir aile olduk. İlk yıllarda bu 3-5 kendini bilmez ne yapmaya çalışıyor demişlerdi.

Biz de onlara 'Siz ırkçılık, bölücülük, gericilik yapıyorsunuz. Eğitim-İş, bu yapının içinde duramaz. Eğitim-İş, ülkenin emek ve sınıf mücadelesini yeniden başlatmalıdır demiştik. Geldiğimiz noktada Eğitim-İş, Türkiye'nin emek ve sınıf mücadelesini omuzlayarak götüren bir sendika durumundadır. 15 Temmuz sürecinden sonra kapısını herkese açan, haksızlığa uğrayan tüm insanlarımıza, tüm öğretmenlerimize hatta öğretmen olmayanlara bile kucak açarak hukuksal alanda destek veren bir yapılanmayız

15 Temmuz gibi herkesin kolundan tutulup atıldığı bir süreçte bile sıkıntı yaşamayan tek örgüt Eğitim-İş'tir. Bundan dolayı örgütümüze Türkiye'de ciddi anlamda bir güven duyulmaktadır. Sizlere de bu yapılanmanın içinde yer aldığımız için teşekkür ediyorum ve emekli üyelerimize de bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum" dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Hasan Kütük, “Bugün burada bizimle birlikte olan yaşamının büyük bir bölümünü eğitim mücadelesinde emek mücadelesinde yoldaşlık mücadelesinde bizimle birlikteydiler. Öğretmenlikten toplumsal mücadeleye öncülük yapmaya gönüllü üstelenen arkadaşlarımıza konfederasyon adına teşekkür ediyorum” dedi

“GÜN BU ZORLU ÇETİN SÜREÇTE OMUZ OMUZA YOLDAŞÇA BİRLİKTE YÜRÜME GÜNÜDÜR”

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Bugün emekli olan, asıl mücadeleyede yeni başlamış genç arkadaşları tebrik ediyorum.  Ülkemizin içinden geçtiği sürece ilişkin tehlikenin farkındadır o nedenle biz önümüzdeki döneme bakacağız önümüzdeki dönem çok çetin geçecek bir süreç olacaktır aydın bizim örgütümüzün konfederasyon kültürünün en üst düzeyde olduğu kentlerimizden birisidir.

2005’te bu yola çıkarken kendi vicdanımızla haklı gerekçelerimize dayanarak bu örgütü küçük görenler daha sonra dedilerki bunlar büyümeye başladı dediler. Kubilay’ın şehit edildiği gündür 23 aralık bizim için hepimiz bir Kubilayız hepimizin Kubilayın öğretmeni olmalıyız, bugün de Kubilay’ın yolundan asla şaşmayacağız " diye konuştu.

Törende Elçin Demirler Ültan, Gülay Ertan, Günay Karaca, Musa Osman Karaöz, İsmail Lağap, Mehmet Anılır, Mehmet  Demir,  Mehmet Mahleç, Necla Bütün, Günay Karaca, Pınar Özdamar, Sabriye Özdemir, Sema Uygunoğlu’na plaket takdim ettiler.

Aydınpost

Günün Diğer Haberleri