-DÜŞEN RUS UÇAĞININ ENKAZI KARADENİZ’DE BULUNDU

-Suriye’ye gitmek üzere Rusya’nın Soçi kentinden havalandıktan sonra düşen Rus T-154 askeri uçağının enkazının kurtarma helikopterince Karadeniz’de bulunduğu belirtilirken toplam 91 kişiyi taşıyan uçağın yolcularının çoğu ünlü Alexandrov Ordu Korosu üyeleri olduğu bildirildi.

DÜNYA - 2016-12-25 23:21:26

MOSKOVA(ANKA) -  Suriye’ye gitmek üzere Rusya’nın Soçi kentinden havalandıktan sonra düşen Rus T-154 askeri uçağının enkazının kurtarma helikopterince Karadeniz’de bulunduğu  belirtilirken, 8’i mürettebat olmak üzere  91 kişiyi taşıyan uçağın yolcularının çoğu ünlü Alexandrov Ordu Korusu üyeleri olduğu bildirildi.

Russia Today (RT), Soçi’den havalandıktan sonra irtibatı kesilen Rus T-154  askeri uçağının gövde parçalarının kurtarma helikopterlerince Karadeniz’de bulunduğu duyurdu. Bu arada, Rus Savunma Bakanlığı, yolcuların çoğunun da, Rus askerlerinin görevli olduğu,  Suriye’nin Lazkiye kentinin yakınlarındaki  Khmeimin üssündeki Noel kutlamalarına katılacak Alexandrov Askeri Korosu’nun üyeleri olduğunu da kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın uçakta  medya mensuplarının da bulunduğunu  açıkladığını anlatan RT’ye göre,  Bakanlık,  açıklamasında Soçi’den kalkan helikopterlerinin kaza yerini bulduğunu duyururken, uçağın enkazının Soçi sahilinin 1,5 kilometre açıklarında 50-70 metre derinliğinde bulunduğu bildirildi.

Bu arada, Rus medyasına konuşan yerel kurtarma ekipleri de şimdiye kadar denizde hayatta kalan yolcuları bulmadıklarını söyledi.  (ANKA)(CN/TA)

Günün Diğer Haberleri