-RUS UÇAĞI OLAYI: 12 CESET BULUNDU

-Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’e düşen Rus uçağına ilişkin arama ve kurtarma çalışmalarına 27 gemi ve üç binden fazla kişinin katıldığını açıklarken, şimdiye kadar 12 cesede ulaşıldığı bildiriliyor.

DÜNYA - 2016-12-25 23:21:25

MOSKOVA(ANKA) – Bu sabah Suriye’ye gitmek üzere Soçi kentinden havalandıktan sonra Karadeniz’e düşen Rus Tu-154 uçağına ilişkin arama ve kurtarma faaliyetleri sürüyor. Rus medyasına göre, şimdiye kadar 12 cesede ulaşıldı. Rusya Savunma Bakanlığı da,  arama kurtarma çalışmalarında 27 gemi ve 3 binden fazla kişinin yer aldığını duyurdu.

Rus medyasına göre, Rusya Savunma Bakanlığı, arama ve kurtarma çalışmalarına 27 gemi ve 3 binden fazla kişinin katıldığını açıklarken arama kurtarma çalışmalarının 10,5 kilometre karelik bir alanda yapıldığını da kaydetti.

RT’ye göre, kurbanların kimliklerinin belirlenmesi için DNA testlerinin yapılması gerekeceği belirtildi.  Bu arada,  Moskova’da çok sayıda insanın,  düşen uçakta üyeleri bulunan, ünlü askeri koro Alexandrov’un Moskova’daki binasının önüne giderek çiçek bıraktığı belirtiliyor.

-MEDVEDEV: TRAJEDİNİN NEDENLERİ TİTİZLİKLE ARAŞTIRILACAK-

Bu arada Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Tu-154 uçağının düşmesinin nedenlerinin titizlikle araştırılacağını belirtti.  Sputniknews’a göre,  olayda  hayatını kaybedenlerin akraba, yakınlarıyla mesai arkadaşlarına taziye mesajı gönderen Medvedev, "Trajedinin nedenleri titizlikle araştırılacak. Trajedinin etkilediği herkese gereken yardım sunulacak" ifadelerini kullandı.  

Rusya Başbakanı, uçaktaki yolcular için “Bu kişiler Suriye'ye çok iyilik yanlısı ve barışçıl bir misyon için uçuyordu. Bu ağır kaybı kabullenmek mümkün değil" vurgusu yaptı.(ANKA)(CN/TA) 

 

Günün Diğer Haberleri